Vinglig förare såg på film

SKÄNNINGE. Polisen fick flera samtal från trafikanter som reagerat på en bil som vinglade mellan Motala och Skänninge. När föraren stoppades visade sig han ha tittat på film under körning.

Det var strax innan klockan 16 i dag som polisen fick samtal från trafikanter som reagerat på en bil som framfördes vingligt i höjd med Sjökumla i riktning mot Skänninge.

Enligt trafikanter ska bilen ha vinglat mellan filerna och vid flera tillfällen varit nära att krocka med andra trafikanter och även på väg att köra av vägen. Man ska också ha sett att föraren suttit och tittat på en surfplatta under färd. Polisen fick stopp på och kontrollerade fordonet och dess förare. Bakom ratten satt en man i 35-årsåldern. Föraren hade satt fast en surfplatta på solskyddet och hade en film igång samtidigt som han körde. Mannen är nu misstänkt för trafikbrott på grund av körningen.

Enligt lag får man som förare inte använda kommunikationsutrustning på ett sätt som gör föraren ouppmärksam och farlig i trafiken. Ouppmärksam är föraren till exempel om man trycker in en adress på sin GPS, knappar på taxameter, skriver sms eller rattsurfar när man kör. Om en förare bryter mot lagen kan man få böter och bli av med körkortet.

Publicerad 20 April 2017 18:22

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag