Ingen misstänkt för Mantorpsmorden

Polisen vädjar till allmänheten om hjälp

Av
Pernilla Alsen

Pernilla Alsen

MANTORP. Vid en presskonferens med anledning av det misstänkta dubbelmordet i Mantorp bekräftar polisen att en bil hittats och beslagtagits. Man vill dock inte säga någonting om bilens ägare eller vilken koppling som eventuellt kan finnas till det misstänkta mordfallet.

Det var vid 18-tiden på måndagskvällen som polisen fick ett larm om att ett par, en man och en kvinna i 60-70-årsåldern, hittats döda av en anhörig i en bostad ett par kilometer utanför Mantorp. Utredning om mord pågår. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring händelsen, men bekräftar att de avlidna utsatts för grovt våld.

Ett intensivt utredningsarbete har pågått sedan igår kväll och kommer att fortsätta så länge det krävs, meddelar polisen som tillsatt en särskild utredningsgrupp. Just nu arbetar omkring 25 personer med utredningen.

– Det är ett mycket allvarligt brott vi utreder och vi är beredda att tillsätta mer resurser om det behövs, säger Jan Staaf som är chef för utredningssektionen i Östergötland.

Enligt polisen har man i nuläget ingen gripen eller skäligen misstänkt för inblandning i brottet.

Polisen vädjar nu till allmänheten att dela med sig av allting som skulle kunna ha någon koppling till fallet.

– Det är viktigt att man inte gör en egen bedömning, utan att man kontaktar polisen med tips och iakttagelser, så vi kan lägga det pussel som krävs för att komma framåt i utredningen.

Uppdatering: Polisen hämtade vid lunchtid in två personer in till förhör.

Enligt polisen är de två personerna, som hämtades i Skänninge, i nuläget inte misstänkta för brott i nuläget, de hörs upplysningsvis om uppgifter som kommit fram i utredningen. Huruvida paret har någon koppling till den bil som beslagtogs tidigare i dag vill polisen inte kommentera.

Uppdatering (2): Polisen meddelar på sin hemsida att de två personer som tagits in till förhör nu har släppts, de är inte misstänkta för något brott.

 

Publicerad 13 June 2017 13:43

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag