De ser världen genom kameran

SKÄNNINGE. Det var det gemensamma intresset för fotografering som förde dem samman för 30 år sedan. Nu ställer Ulla och Anders Bergsten, tillsammans med dottern Linnea, ut en del av sina bilder.

Det är förstås bara en liten, liten bråkdel av alla bilder som Anders, Ulla och Linnea Bergsten tagit under deras otaliga resor som ryms i utställningen som just nu pågår på Skänninge Stadshotell. ”Världens porträtt” är en del i Skänninge Kulturförenings ”stafettutställning” i hotellets matsal, där en ny lokal konstnär får chansen varje månad.
Familjen Bergsten från Skänninge har gjort många och långa resor till bland annat Indien, Nepal, Turkiet och Syrien.
– Vi är inte så bra på sevärdheter, för oss är mötet med människor den stora upplevelsen, säger Anders.
De många mötena dokumenteras ofta med kameran och flera av dessa bilder från familjens resor världen över kan man också se i utställningen. Men här finns även vardagsbilder i hemmamiljö och porträttbilder från Anders fotostudio.

Linnea Bergsten, som skapar bilder med både kamera, penna och pensel har flera målningar med i utställningen. Ulla och Anders berättar att de vill visa upp en annan bild av världen, en annan än den man kanske ofta ser i nyhetsrapporteringen.
– Många tror att världen är ond, men de allra flesta är snälla och hjälpsamma. Vi har aldrig mött någon ondska under våra resor, säger Anders Bergsten.

Publicerad 14 June 2017 08:21

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag