Han blir ny kommunchef i Vadstena

VADSTENA. Henrik Hendeby kommer att gå in tillfälligt som kommundirektör i Vadstena kommun tills en ny kommundirektör har rekryterats. Hendeby kommer närmast från Ödeshögs kommun där han arbetat som kommunchef. Henrik Hendeby aviserade tidigare i våras att han kommer att gå i pension till hösten och hans efterträdare som kommunchef i Ödeshög blir Ingemar Unesson, som i dag är bildnings- och utbildningschef i samma kommun.

I mitten av juni tog kommunstyrelsen i Vadstena beslutet att avsluta kommundirektör Tommy Nilssons anställning med omedelbar verkan. Detta efter att det bland annat uppdagats att Nilsson anställt sin fru på ett icke-korrekt sätt. Nilsson får enligt överenskommelsen fyra månaders löneutbetalning efter uppsägningen.

Hendeby påbörjar sin anställning på halvtid från och med 1 augusti och jobbar sedan heltid från och med 1 september fram tills rekryteringen är klar. Enligt Vadstena kommuns HR-chef Charlotte Träff kommer Hendeby att få en visstidsanställning med en lön på cirka 83 000 kronor i månaden. 

Rekryteringen av en ny kommundirektör kommer att påbörjas under nästa vecka och intervjuer planeras att hållas i augusti.

Publicerad 26 June 2017 16:44

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag