Ny musiktrio från Mjölby

MJÖLBY. Degdalatrion började spela tillsammans förra året. Bandet har gjort en rad spelningar, både på hemmaplan och utanför länets gränser, och målet är att nå ännu längre och bredare.

Degdalatrion från Mjölby består av sångaren och gitarristen Stefan Ejnarsson, 38, Joel Sjösten, 24, på trummor och kör och Ivan Abrahamsson, 26, som spelar bas och körar.

Repertoaren är bred och trion spelar gärna sådant som de själva gillar att lyssnar på.

– Vi lirar det mesta. Låtar som spelas på radion, klassika rock- och poplåtar ifrån 70-90-talet, blues, schlager, svenska klassiska hits, berättar Joel Sjösten.

Det musikaliska samarbetet började med att han och Stefan Ejnarsson jobbade tillsammans på Posten.

– Där pratade vi mycket musik bland alla kuvert och paket, ler Joel.

Till att börja med gjorde bandet några sporadiska spelningar på hemmafester och bröllop under förra året. Nu har Degdalatrion en rad spelningar inbokade framöver, bland annat på Mjölbykalaset den kommade helgen, Årets Rockparty i oktober och den årliga hemvändarfesten i Kvarnparken i slutet av året.

– Vårt mål är att nå ut till en bredare publik i hela landet, after ski och stadsfestivaler skulle vara roligt. Vi vill att folk ska komma ihåg oss som ett riktigt bra partyband, säger sångaren Stefan Ejnarsson.

Publicerad 23 August 2017 11:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag