Så ska villainbrotten förhindras

Av
Carolina Fransson

MOTALA. 14 volontärer har hjälpt polisen under sommaren. I höst kommer arbetet att fortsätta och just nu handlar det framför allt om att förhindra villainbrott.

– Det är mycket villainbrott i Borensberg just nu. Volontärerna kommer att vara där och skapa en trygghetskänsla. De kommer att finnas på plats på gator och torg, berättar kommunpolis Josefin Arvidsson.

Under sommaren har volontärerna varit med under Bråvallafestivalen, i Varamon, på skolavslutningar och under cykelveckan. Intresset bland dem är stort när det gäller att vara med och hjälpa till, menar Josefin Arvidsson.

– Det har fungerat bra. Gruppen är positiv och de är självgående. De tycker att det här är jättebra och många frågar om fler uppdrag. säger hon.

Volontärerna har arbetat en del tillsammans med nattvandrarna i Motala och tanken är att det samarbetet ska fortsätta.

På sikt kommer polisen att rekrytera fler volontärer då man ser att det finns ett behov av ökad trygghet i kommunen och runt större evenemang.

– Det här är en del av våran verksamhet nu och tanken är att vi ska bli fler. Det behövs så många vuxna som möjligt ute, men jag vet inte när vi kommer att kunna rekrytera fler. Först måste vi hitta ordentliga rutiner som fungerar bra för de volontärer vi har, säger hon.

Publicerad 23 August 2017 06:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag