Bråket om tv-kanalerna allt mer infekterat

Discoverys vd: De låtsas vara sportintresserade och leker kurragömma med sina kunder

TV-BRÅKET. Pajkastningen om dina tv-kanaler fortsätter. Discovery Networks Sverige kommer inte överens med leverantören Com Hem/Boxer vilket drabbar miljontals tv-tittare. Parterna kommer få svårt att enas om ett nytt avtal menar Discoverys vd.

– I måndags skickade vi ett nytt erbjudande till ComHem/Boxer. Och nu, bara timmar innan avtalet löper ut, är allt de kommer tillbaka till oss med i princip bara en önskan om ännu en ny förlängning av förhandlingsperioden, och de kräver bestämt att betala oss mycket mindre än de gör idag, säger Henriette Zeuchner, vd för svenska Discovery, till Sportbladet.

Tidigare i veckan kommenterade Com Hem/Boxers presschef Fredrik Hallstan att Discovery kör ett fult spel där de bland annat tar herrarnas VM-kval som utpressning när de vill ”släcka ner kanalerna”.

– Vi föreslog en förlängning till den 31 augusti för att vi skulle hinna komma överens och slippa hamna i den här situationen. Under det är tiden har vi sett väldigt lite av Discovery utan de har fokuserat på att bråka med Telenor och Telia, vilket vi tycker är ett mycket oseriöst beteende för att vara en global mediejätte, sade presschefen till Sportbladet då.

Vid midnatt kan 4,5 miljoner tv-tittare förlora Discoverys utbud, bland annat Kanal 5, Eurosport och Kanal 9, och bland annat missa chansen att följa de svenska fotbollsherrarnas VM-kval. Sista matchen som kan ses blir, om inget nytt avtal tecknas under torsdagen, kvällens möte mot Bulgarien.

– Allt ComHem/Boxer har sysslat med de senaste två månaderna är att taktiskt fördröja saker och att i media låtsas vara intresserade av stora sportsändningar och underhållningsprogram. Just nu lägger ComHem/Boxer stor energi på att leka kurragömma med sina kunder. Och signalerna vi får är att de egentligen inte vill förhandla med oss, så det ser sorgligt nog ut som att inget nytt avtal är i sikte, säger Discoverys vd Henriette Zeuchner.

 

LÄS MER: Nytt TV-bråk: "Ett oseriöst beteende"

Publicerad 31 August 2017 14:30

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag