Infrastruktursatsningar stärker Motala

Av
Carolina Fransson

MOTALA. En ny cykelväg och satsningar på ombyggnation och mötesfria vägar kommer att innebära ökade förutsättningar för tillväxt i Motala kommun framöver, menar kommunstyrelsens ordförande Camilla Egberth.

Vägen mellan Motala och Brattebro ska byggas om och bli mötesfri. Det står i Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet. Sträckan är en del av riksväg 50 mellan Motala och Askersund. Stora delar av den håller redan i dagsläget på att byggas om. Satsningen innebär att trafiksäkerheten ökar och att restiderna förkortas.

Även pendlingstäta riksväg 34 mellan Borensberg och Motala har byggts om, vilket innebär att restiden förkortas och trafiksäkerheten ökar även där. Längs med väg 919, mellan Motala och Vadstena, förbereds byggandet av en cykelväg. Ett förslag kommer att presenteras i december.

Kommunstyrelsens ordförande i Motala, Camilla Egberth, menar att samtliga satsningar är viktiga för Motala.

– Infrastrukturen är viktig för Motala. Kommunen har ett bra geografiskt läge som nu kommer att förbättras ytterligare samt att säkerheten höjs. Satsningarna är viktiga för tillväxten, sysselsättningen och kortar restiderna, säger Camilla Egberth.

Publicerad 06 September 2017 12:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag