Josefine Sandblom hoppas att en dag kunna arbeta som författare på heltid.

Josefine Sandblom hoppas att en dag kunna arbeta som författare på heltid.

Josefine tar oss med in Motalabornas sovrum

MOTALA. Hon vill skriva lättsamma böcker som underhåller andra. I sin debutroman lanserar Josefine Sandblom Motalas egen Sex and the city.

– Det är en girl next door roman som bygger på ett starkt systerskap. Du får följa ett gäng tjejer som går på nit efter nit bland Motalas män men som med hjälp av varandra alltid landar på fötterna. De älskar men varken glömmer eller förlåter vilket visar sig i den hämnd de beslutar sig för att genomföra, säger Josefine Sandblom.

Inspirationen till boken har hon fått av sina vänner som har delat med sig av sina erfarenheter, pinsamheter och kärleksliv.

– Det sägs att man ska gräva där men står och nu har jag aldrig personligen trillat ner i Motalas sexträsk som mina karaktärer i boken, jag lever med samma man sedan 17 år tillbaka. Men frispråkiga singelvänner har gett mig så många galna otrohetshistorier eller har spännande sexuella förbindelser rakt av så det finns researchmaterial till en hel bokserie, skrattar Josefine Sandblom och avslöjar samtidigt att det redan är klart att det kommer en uppföljare till boken 2018. Men att det är inte bestämt vad den ska heta.

Var det självklart att boken skulle utspela sig i Motala?

– Ja. Motala är precis lagom stort för att kunna bära småstadsskvallret som löper genom hela storyn.

 

Josefine Sandblom beskriver sig själv som en disciplinerad ordbajsare med självförtroende.

– Jag skäms inte för att berätta för hela världen att jag har som mål att en dag kunna försörja mig på mitt skrivande. Det är möjligt att det kommer att bita mig i baken, men då har jag i alla fall vågat satsa och det betyder mer än någonting annat. Man måste tro på sig själv. Hur ska annars andra kunna göra det?

Publicerad 06 October 2017 12:00