Vi tipsar:

Veckans evenemang

Herman Lindqvist till Vadstena

Vad: Författaren, journalisten och föreläsaren Herman Lindqvist kommer till Arken i Vadstena. Lindqvist kommer att prata på temat ”Marsalk Mannerheim – Masken, myten och människan”. Gustaf Mannerheim gjorde karriär i tsarens armé innan han blev finsk överbefälhavare och var mannen som räddade Finlands frihet genom fyra krig.

Var: Arken, Vadstena Folkhögskola

När: Tisdag 10 oktober, klockan 19

Modevisning i Ödeshögsparken

Vad: På tisdag är det modevisning i Ödeshögsparken. Här får publiken chansen att få koll på höstens och vinterns klädmode, inredning och blommor som lokala butiker och företagare kommer att visas upp. Enklare förtäring, kaffe och kaka kommer att serveras. Endast förköp (hos Norrby Sko).

Var: Ödeshögs Folkets park

När: Tisdag 10 oktober, klockan 19

Lövdahl tolkar Bellman

Vad: Lena Lövdahl är tillbaka med sina Bellmantolkningar, denna gång till ackompanjemang av stränginstrumentet mandola. Förutom sånger och epistlar får publiken även höra delar ur skaldens dikt och drama. Föreställningen rör sig med tvära kast mellan det vackra och det burleska, mellan glädje och sorg.

Var: Motala CC (Folkets Hus)

När: Söndag 15 oktober, klockan 15

Renässansguidning på slottet

Vad: Följ med en historiskt klädd guide, föreställande någon av alla de kungligheter som varit på Vadstena Slott under sin levnad. Hör Johan III eller kanske prinsessan Cecilia berättar om slottets historia och följ med genom slottets salar och hör spännande berättelser om vad som försiggått här.

Var: Vadstena slott

När: Lördag 14 oktober, klockan 14-15

Teaterresa: ”Stark som en räv”

Vad: Boxholms Riksteaterförening anordnar bussresa till Östgötateatern i Linköping där ”Stark som en räv” visas. Föreställningen är en nyskriven fars av Ylva Lööf, regisserad av Marika Lagercrantz. Föreställningen presenteras som en nutida politisk komedi där Lööf ”med humor vill belysa korruptionen inom universitetsvärlden och hur skör demokratin i själva verket är”.

Var: Samling vid Folkets hus, Boxholm

När: Söndag 15 oktober, klockan 14:45

Lunchmusik i Klosterkyrkan

Vad: Varje tisdag är det lunchmusik i Klosterkyrkan i Vadstena. På tisdag framträder elever från Vadstena Sång- och pianoakademi.

Var: Klosterkyrkan, Vadstena

När: Tisdag 10 oktober, klockan 11:30-11:50

Kost för en god hälsa

Vad: Alla gym i Mjölby kommun har gått samman och anordnar tillsammans med kommunen en kostföreläsning. Gymmen är alla med i den nationella satsningen ”100% Ren hårdträning” mot doping och i veckan kommer detta att uppmärksammas lite extra. Föreläsare är Erik Hellmén som pratar på temat ”Kost för prestation och en god hälsa”.

Var: Norrgården, Mjölby

När: Måndag 9 oktober, klockan 19-20:30

Musik och snack på Zenit

Vad: Precis som vanligt bjuder seniorernas mötesplats Zenit i Mjölby på ett varierat problem även den kommande veckan. På måndag står ”Holmbom & Karlsson” för underhållningen, på onsdagen är det snackcafé och på fredagen blir det musikframträdande med Bo Ejes Orkester.

Var: Zenit, Fabriksgatan, Mjölby

När: Måndag, onsdag, fredag, 9-13 oktober, kl. 13-16.

Bli en medveten konsument

Vad: Föreläsaren och författaren Tommy Svensson talar om hur vi kan välja de bästa varorna och äta oss till ett friskare liv. Han pratar om tveksamma tillsatser och hur man bör välja bland basvarorna för att få ett hälsosammare liv.

Var: Boets Bygdegård, Ödeshög

När: Söndag 15 oktober, klockan 16

Publicerad 08 October 2017 06:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag