Hon tog hem miljonvinsten

MANTORP/LINKÖPING. I flera dagar har Svenska Spel sökt den kvinna som i helgen lämnade in den vinnande Lottoraden i Mantorp. Nu har kvinnan, som är från Linköping, lokaliserats och fått beskedet att hon är drygt 14 miljoner kronor rikare.

Linköpingskvinnan är på semester och när Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson når henne är hon helt ovetandes om jättevinsten.

– Hallå, du får skynda dig att säga vad du vill. Jag ska på en buss och har inte tid att småprata. Jag har inte rättat Lotto eftersom jag är på semester. Har jag vunnit?, sa kvinnan när Jonsson ringde upp.

Kvinnan får då beskedet att hon kammat hem årets näst största Lottovinst, 14 373 713 kronor.

– Vad är det du säger, hade jag sju rätt? Nej, 14 miljoner du skojar. Jag får ringa upp efter bussresan, säger hon.

Efter två timmar ringer kvinnan upp Pierre Jonsson.

– Förlåt att jag var lite kort i tonen tidigare, men är det här verkligen sant? Jag är chockad. Det är otroligt att man kan ha sådan här tur.

Kvinnan hade svårt att ta in vinsten och säger att hon inte spelar regelbundet.

– Jag brukar inte lämna in till varje dragning utan lämnar in när det blir en kaffepaus på stan ibland. Nu skulle vi handla på City Gross i Mantorp. Jag fick för mig att lämna in mina Lottorader med Joker för en hundralapp. Jag är mållös.

Vad pengarna ska gå till har Linköpingskvinnan inte hunnit fundera på.

– För stunden vet jag inte riktigt vad som kommer hända när pengarna sitter på banken. Men jag ska stötta familjen och köpa en ny resa. Nej, man fattar inte att det här är sant, säger kvinnan till Svenska Spel.

Publicerad 11 October 2017 17:22

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag