Kommunerna laddar för energimässa

MJÖLBY. Om ett par veckor hålls en Energimässa i Norrgårdens utbildningscentrum i Mjölby. Arrangemanget är ett samarbete mellan Ödeshög, Vadstena, Boxholm och Mjölbys kommuner.

– Vi är små kommuner som tillsammans kan göra stor skillnad. Det är viktigt att skapa plattformar för nätverkande och informationsspridning till våra invånare, företagare, politiker och tjänstemän inom energi och klimat frågor. Dessa frågor blir viktigare och viktigare, säger Ann-Christin Nilsson som är klimat- och energirådgivare i Vadstena och Ödeshög.

Hon menar också att mässan är ett bra tillfälle att profilera sig.

– För att få nya invånare i våra kommuner vill vi visa att vi i våra kommuner tar de här frågorna på allvar. För företag så är det viktigt idag att arbetar med dessa frågor för att stärka sitt varumärke och att göra rätt, säger Nilsson.

På mässan kommer man att kunna hitta ett 30-tal lokala utställare inom energi- och klimatbranschen. Därtill kommer föreläsningar om solel, värmepumpar, enerieffektivisering för flerbostadshus och villor att hållas under dagen.

Ann-Christin Nilsson har stora förhoppningar inför mässdagen.

– Jag hoppas att man ska bli intresserad att sätta solceller på taket och byta till energieffektiva lösningar, men ändå hålla sitt hus friskt och sunt med rätt ventilation. Vi vill skapa medvetenhet kring dessa frågor, att man både kan göra rätt och spara pengar. Givetvis hoppas vi också att det kommer många hit, förstås.

  • Energimässan är öppen torsdag 26 oktober, klockan 10-18.

Publicerad 13 October 2017 09:17

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag