Christina Stielli är föreläsare, författare och poddare.

Christina Stielli är föreläsare, författare och poddare.

Stielli pratar arbetsglädje i Boxholm

"Det är där jag har min talang och drivkraft"

BOXHOLM. Författaren och föreläsaren Christina Stielli kommer till Boxholm. Där kommer hon bland annat att prata om förändring, utbrändhet och arbetsglädje.

Som författare debuterade Christina Stielli med boken ”Jag älskar dig inte” 2010, sedan dess har hon gett ut ytterligare sex böcker. Hon har regelbundet synts i TV4:s Nyhetsmorgon där hon pratar om stresshantering och arbetsrelaterade frågor som handlar om hälsa och välmående. Stielli har också podden ”Självklart” tillsammans med Mia Törnblom. Men den absolut största delen av sin tid lägger hon just nu på att föreläsa.

– På bara tre år har jag gått från att ha ett par föreläsningar per månad till att idag vara fullbokad fram till mars nästa år, det är fantastiskt! Det är en ynnest och någonting jag har jobbat så hårt för – eftersom det är där jag har min talang och min gåva, min drivkraft, att få berätta hur vi kan leva lite mjukare, lite enklare.

Tre år i rad, 2014-2016, utsågs hon till ”Årets talare” och just nu ligger fokus på en, enligt Stielli, viktig fråga; glädje och trivsel på arbetsplatsen – vilket hon åker land och rike runt och pratar om.

- Ibland glömmer jag bort att jag faktiskt är över 50 år och när man kommer dit i livet har man rätt mycket att dela med sig av, inte minst erfarenheter, lärdomar, sorger och glädje. Jag har förmånen att få prata om arbetsglädje, det är någonting som varenda chef vill ha, eftersom vi vet att om vi kan vara glada och må bra på jobbet så gör vi ett bättre jobb. Men det är rätt få som har koll på vad arbetsglädje egentligen är.

Publiken i Boxholm kan bland annat förvänta sig att höra Stielli prata om konsten att vara människa, hur man tacklar problem, relationer med andra människor och om sorg.

– Framför allt kommer det att handla om hjärnan och hur den fungerar. Den är ju rätt gammal, vår hjärna, vilket ställer till det ibland, säger Christina Stielli.

Hon kommer även att berätta om hur man kan bli bättre på förändring, något de flesta har nytta av, menar hon.

– Och så ska jag prata lite om hur enkelt det är att gå in i väggen och hur oerhört viktigt det är att inte göra det. Jag ska berätta hur jag själv gjorde för att braka ihop och om att det aldrig någonsin egentligen råder någon tidsbrist.

Publicerad 18 October 2017 06:00