Flera bilister drabbade – fick vattenskadad bensin vid tankning

Preem: "Vi kommer att kompensera kunderna"

MANTORP. Flera bilister drabbades av motorhaveri i dag efter att de tankat på Preems automatstation nära köpcentrumet Depot i Mantorp. Anledningen var vattenskadad bensin.

En av de drabbade är Åsa Svensson som tankade vid 7:30-tiden i morse.

– Jag tankade nästan fullt och började åka gamla E4 mot Sjögestad. I höjd med Vibyinfarten (några hundra meter från Preem, reds anm.) börjar motorlampan att lysa och bilen tappar kraft och fart. Strax därefter stannar bilen, berättar hon.

Åsa funderade först på om det var hon som tankat fel bränsle, men när bärgaren kom frågade han var hon tankat någonstans och berättade sen att han haft flera bilar med samma problem. Ett par av dessa visste han hade tankat på samma ställe som Åsa.

Tillbaka vid automatstationen, efter att ha kontaktat Preem och upplyst dem om problemet, hann Åsa Svensson och hennes man stoppa flera bilister som var i färd med att tanka.

Det har av någon anledning kommit vatten i bensinen på en av pumparna på den aktuella automatstationen. Exakt vad det beror på felsöker vi just nu. Den felande pumpen är avstängd tills vidare, säger Niclas Brantingson, presschef på Preem, till Östgötatidningen.

Samma sak ska ha inträffat förr, både i Mantorp och i Mjölby, framkommer på Mantorpsgruppen på Facebook, där problemet diskuteras. Brantingson bekräftar.

Det förekommer ibland, men det är inte något vanligt återkommande fel.

Vad ska de göra, som drabbats av bilhaveri efter att de tankat hos er?

De bilägare som drabbats ombeds kontakta vår reklamationsavdelning för vidare hantering. Vi kommer att kompensera kunderna med åtgärder på närmaste verkstad samt bärgning om det behövs, säger Niclas Brantingson.

 

 

Publicerad 07 November 2017 18:28

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag