Beväpnad man greps i Motala

Av
Pernilla Alsén

MOTALA. En man greps i går kväll för olaga hot, misstänkt för flera brott. Det var vid 21-tiden som polisen larmades till Storgatan i Motala efter att någon hade sett en man som tycktes ha ett pistolliknande föremål i handen. Flera polispatruller skickades till platsen.

En kvart senare ringde en väktare, som också hade sett mannen, polisen. Då var den misstänkta mannen nära kommunhuset. Därefter fick polisen fick flera samtal från personer som sett mannen där och enligt uppgift ska han ha riktat det pistolliknande föremålet mot flera personer.

Vid 21:40 lyckades polisen övermanna personen, som visade sig vara en man i 35-årsåldern och vapnet var inte skarpt. Efter en initial undersökning verkar det vara en så kallad soft air gun. Polisen arbetar nu med att försöka få kontakt med så många drabbade och vittnen som möjligt. Mannen är gripen, misstänkt för grovt olaga hot.

Nu på morgonen, torsdag, har mannen efter förhör anhållits av jouråklagare. 35-åringen är misstänkt för brott mot vapenlagen, brott mot knivlagen, grovt hot mot tjänsteman och grovt olaga hot.

Polisen vill gärna komma i kontakt med ytterligare personer som kan ha bevittnat mannens agerande och/eller blivit hotade av honom. Kontakta i så fall polisen på 114 14 eller genom personligt besök på polisstationen i Motala.

Publicerad 09 November 2017 10:33

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag