Kevin hittade styrkan i sorgen

"Jag vända sorg till glädje och valde livet"

MJÖLBY. Ni vet de där personerna man träffar på ibland, som verkar ha fler timmar på dygnet än oss andra? Kevin Lehnberg är definitivt en av dem.

 

Han är företagare och frisör, driver egen hårsalong i Mjölby. Därtill är han soloartist, dansbandssångare och körledare.

Kevin Lehnberg är sällan eller aldrig ledig.

– Måndag till onsdag jobbar jag tolvtimmarspass på salongen, på torsdagarna jobbar jag nio timmar, sedan direkt iväg för att leda min Joyvoicekör här i Mjölby. På helgerna ”giggar” jag solo eller med bandet – ibland både och. Så ja, det är mycket, men precis som jag vill ha det, säger Kevin och skrattar.

Han hävdar att han aldrig känner sig stressad.

– Däremot känner jag ibland att dygnet borde ha fler än 24 timmar, så att jag hann ännu mer.

Sjungit har han gjort sedan han var liten, men dansbandsmusiken är ganska nytt.

För ett år sedan blev Kevin sångare i bandet Xplays, med rötterna i Motala, som sedan dess har släppt tre singlar, vilka alla streamats hundratusentals gånger på Spotify.

– Jag har välkomnats med öppna armar i dansbandsbranschen. Det är ett hårt jobb och många konkurrerar om jobben. Vi gör 35-40 jobb om året, vi har ju alla jobb vid sidan om, berättar Kevin.

Lehnberg behärskar vant de flesta musikgenrer.

– Bert Karlsson sa till mig för många år sen att jag måste välja en genre och satsa på den, men det har jag inte gjort och kommer aldrig göra. Jag älskar att vara bred i min musik och få använda min röst på olika sätt.

Som körledare är han nu inne på sin tredje termin. Han lyser upp när det kommer på tal.

 – Att leda en kör på 130 personer  är fantastiskt! Men jag tvekade länge innan jag tackade ja. Jag har ju själv aldrig varit en kille som gillat att sjunga i kör, utan mer velat fronta, skrattar Kevin.

Just nu jobbar han med en soloplatta där han själv skrivit alla texter, utlämnande låttexter om en tuff uppväxt.

– Låtarna handlar om min uppväxt; mobbingen, anorexin, min relation – eller ickerelation –  till min pappa, men också mycket glädje kring att jag i dag står stolt och stark som den jag är. Jag längtar efter att få dela detta med andra, säger Kevin och berättar att plattan kommer ut i början av nästa år.

Låten ”Stolt” var den officiella låten vid årets pridefestival i Vadstena.

– Den var först inte tänkt som singel, men när jag fick frågan kände jag direkt att ”Stolt” var den som passade bäst. Jag sjunger bland annat  ”Se mig idag – här står jag stolt och möter livet”. Det är så många med min bakgrund som inte kan eller vågar leva som öppet homosexuell av olika anledningar, så det var en självklarhet att släppa den som pridelåt.

Kevin berättar att det var en stark upplevelse att vara på plats och framföra låten live.

– Det var över 900 i prideparaden och kärleken låg som en dimma över Vadstena den dagen. Otroligt rörande och stärkande.

 

De svåra barn- och ungdomsåren har präglat Kevin mycket, berättar han.

– Jag märker att det påverkat mig mycket mer än vad jag tror, även om jag omöjligt kan veta hur jag mått i dag om jag inte gått igenom det helvete jag gjort. Men jag blev stark av allt detta. Jag vände sorg till glädje och valde livet framför allt. Kevin Lehnberg menar att det fortfarande i dag, 2017, är tufft att leva som öppet homosexuell.

– Men jag läser av människor snabbt. Har de problem med det, så får de inte min tid.

 

Publicerad 10 November 2017 06:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag