#metoo manifestation i Motala

MOTALA. På lördag uppmärksammar Motala kvinnojour kampanjen #metoo med en manifestation på Stora torget.

- Det är inte längre någon som kan eller vill hålla tyst om sexuellt våld och sexuella trakasserier, den tiden är förbi, säger Tina Olby, ordförande i Motala kvinnojour.

Ingen kan ha undgått #metoo rörelsen som startade i mitten av oktober och sedan dess har flera branscher deltagit i olika upprop, däribland politiker, tekniker, skådespelare och journalister.  Sociala medier har de senaste veckorna fyllts av vittnesmål från olika kvinnor som berättar om sina upplevelser av sexuella trakasserier och sexuellt våld.

Nu anordnar Motala kvinnojour en manifestation för att uppmärksamma kampanjen. Manifestationen börjar klockan 12 på lördag på Stora torget och då kommer besökarna få ta del av tal, livemusik, delandet av #metoo-upplevelser och röda skor.

På lördagen är det även FNs internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor och det vill Motala Kvinnojour uppmärksamma med installationen "Röda skor" där varje par tomma skor symboliserar en kvinna som dödats av en man. På Stora Torget i Motala kommer det finnas 16 par röda skor som motsvarar det antal kvinnor som dödas varje år, i Sverige.

 

 

 

Publicerad 23 November 2017 15:00