Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos

Inget stopp för pass som planerat

Kan utfärdas som vanligt sista helgen i november

SVERIGE. Polisen gick ut med uppmaningen om att ansöka om pass i god tid med anledning av uppdatering av passystemet. Under helgen den 30 november-2 december skulle det nämligen inte vara möjligt att utfärda pass, även om det samma period skulle gå att ansöka om pass som vanligt.

Men nu ändrar polisen sig. Det blir inget tillfälligt stopp för utlämning av pass och internationella id-kort under dessa dagar.

"Det tidigare aviserade driftstoppet under helgen den 30 november till och med den 2 december skjuts upp”, skriver Stefan Marcopoulos, pressekreterare hos polisen, i ett mejl till TT.

Därför kommer man alltså under denna tid både kunna ansöka om och få pass utfärdat som vanligt.

Publicerad 19 November 2018 11:08

Naturum utökas med aktivitetsbana

Snart öppnar Naturm Tåkern för säsongen. Nu under sportlovet har besökcentret öppet måndag-tisdag samt lördag och söndag. Från mars är det helgöppet, lördag-söndag, och från 1 april till 15 september håller Naturum öppet dagligen.

Årets program, med det övergripande temat "biologisk mångfald", innehåller som vanligt stor bredd och många aktiviteter.

– Vi fortsätter att håva småkryp dagligen under sommarlovet, och alla dagar vi har öppet visar vi Naturum och dagens art, berättar Malin Granlund Feldt, föreståndare för naturum Tåkern.

Nytt för i år är en aktivitetsbana som ska byggas vid grill- och rastplatsen intill parkeringen, där det kommer att finnas plats för både spring, hopp, lek och upptäckarglädje. Tåkerns naturlek invigs 14 april.