Mia Skäringer.

Mia Skäringer. Foto: Liseberg/Creative Commons

Kändisen som vi helst åker utomlands med

Kvinnor dominerar topp fem

SVERIGE. Vilken svensk kändis skulle du helst vilja åka utomlands med? Det har resebolaget Airtorus och Sifo tagit reda på.

Årets juledighet blir extra lång för många av oss. Den som tar ut fem semesterdagar kan nämligen få 16 dagars sammanhängande ledighet. Det gör att många svenskar kan tänka sig en utlandsresa.

På frågan om vilken svensk kändis man heslt hade tagit med sig svarar en majoritet skådespelaren Mia Skäringer, känd från bland annat Solsidan

Det närmar sig jul och många planerar för en utlandsresa med vänner eller familjen. Men om vi skulle få ta med ett stjärnströsslat sällskap på resan är vi svenskar rörande överens om vilken kändis vi helst reser utomlands med – skådespelaren Mia Skäringer.

Därefter kommer kända ansikten som Hollywoodstjärnan Alicia Vikander, programledaren Tilde de Paula Eby, skådespelerskan Susanne Reuter, musikern Kalle Moraeus samt tidigare fotbollsproffset Glenn Hysén.

Sara Danius och Kalle Moraeus hamnar på kvinnornas topp fem-lista, men saknas på männens. Samtidigt lyser Glenn Hysén och Cristina Stenbeck med sin frånvaro på kvinnornas lista.

Publicerad 06 December 2018 12:37

Naturum utökas med aktivitetsbana

Snart öppnar Naturm Tåkern för säsongen. Nu under sportlovet har besökcentret öppet måndag-tisdag samt lördag och söndag. Från mars är det helgöppet, lördag-söndag, och från 1 april till 15 september håller Naturum öppet dagligen.

Årets program, med det övergripande temat "biologisk mångfald", innehåller som vanligt stor bredd och många aktiviteter.

– Vi fortsätter att håva småkryp dagligen under sommarlovet, och alla dagar vi har öppet visar vi Naturum och dagens art, berättar Malin Granlund Feldt, föreståndare för naturum Tåkern.

Nytt för i år är en aktivitetsbana som ska byggas vid grill- och rastplatsen intill parkeringen, där det kommer att finnas plats för både spring, hopp, lek och upptäckarglädje. Tåkerns naturlek invigs 14 april.