Oscar Örtendahl
– Jag skulle absolut kunna tänka mig barnpassning. Då kan man vara mer effektiv. Det är inte alltid så smidigt att ta med barn i alla butiker.
Oscar Örtendahl – Jag skulle absolut kunna tänka mig barnpassning. Då kan man vara mer effektiv. Det är inte alltid så smidigt att ta med barn i alla butiker.
Carolina Fransson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Barnpassning kan bli återkommande
MOTALA. På påskafton erbjöds föräldrar barnpassning medan de handlade i city, något som flera nappade på. Tillväxt Motala och butiksinnehavarna i stadskärnan ska nu göra en utvärdering och se om det kan bli något återkommande.

– Det kan bli så under särskilda shoppingtillfällen som under julhandeln till exempel. Det är många som ger sig ut och handlar då och då kan det här vara en avlastning. Alla har kanske inte en farmor eller mormor som kan ta hand om barnen, säger Margareta Hagman, marknads- och kommunikationsansvarig på Tillväxt Motala.

Barnpassningen under påskafton var ett initiativ av Tillväxt Motala och butikerna i centrum som hade inspirerats av Ikea och Ica Maxi som erbjudit barnpassning sedan länge.

– Vi visste att det var beprövat och tänkte att varför inte prova inne i centrum, säger Margareta Hagman, .

Professionella barnvakter var på plats då butikerna hade öppet mellan klockan 10 och 15 i Barncentrums lokaler på Bispmotalagatan.

Barnen, som fick vara mellan två och nio år gamla, kunde göra påskpyssel, lyssna på sagor och klä ut sig.

– Det gick jättebra. Ungefär 15-20 barn var där under tiden vi hade öppet och det var ungefär som förväntat. Vi har kapacitet att ta emot ännu fler, ungefär 20 barn åt gången. Då får man stanna i max två timmar, säger Margareta Hagman.


Victoria Hildebrand
– Ja, jag tycker att barnpassning är en bra idé. Då kan man fokusera mer på det man ska handla. Jag har två barn, som är tre och fem år gamla.
Victoria Hildebrand – Ja, jag tycker att barnpassning är en bra idé. Då kan man fokusera mer på det man ska handla. Jag har två barn, som är tre och fem år gamla.

Daniella Karhunen
– Ja, det är bra tycker jag. När man inte har med sig barnen kommer man i håg lättare vad det är man ska handla och kan prova i lugn och ro.
Daniella Karhunen – Ja, det är bra tycker jag. När man inte har med sig barnen kommer man i håg lättare vad det är man ska handla och kan prova i lugn och ro.

Publicerad: 20. april 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Östgötatidningen

Startsidan just nu
EFTERTEXTBANNERS
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa