Kommentarer
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Debatt: ”KF har misslyckats”

INSÄNT (redaktion@ostgotatidningen.se)

”De kooperativa idéerna har medvind i stora delar av världen men i Sverige är företagsformen styvmoderligt behandlad...” skrev styrelsen för Svensk Kooperation i förra veckans debattartikel, vilket väckte tankar hos våra läsare.

DEBATT. Okunskap har under lång tid förföljt KF - Kooperativa Förbundet. Som tidigare medlem i OK och KF så har jag sett resultatet i mitt närområde.

Det började med Domusvaruhuset i Mjölby, en betydande handelsplats sedan 1960-talet, blev mindre och mindre och slutade med total nedläggning.

Sedan slog OK igen sin stora anläggning under oklara omständigheter. Nästa blev KF i Motala, total nedläggning där KF haft en nästan total dominans under hela 1900-talet.

Efter många turer och lång frånvaro så startar KF upp en butik igen i Mjölby och som nu slår igen 2017.

Just nu pågår arbete med att åter igen starta upp en butik i Motala, vi får se om det blir verklighet.

Kooperativa Förbundet har under mycket lång tid misslyckats med att anpassa sig till utvecklingen på handelsområdet i Sverige och där till haft en ej kompetent ekonomisk ledning.

Stora förluster har tvingat KF att sälja av en rad lönsamma företag eller tillgångar och har även lånat kapital från KF Värmland för ett antal år sedan.

Frågan är nu om KF förväntar sig att staten och dess skattebetalare skall stå för kommande investeringar?

/Bengt Johansson, Skänninge


Publicerad: 08. juni 2017 15:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Östgötatidningen

Startsidan just nu
EFTERTEXTBANNERS