En man i 50-årsåldern, försvunnen sedan imorse, eftersöks av polisen.
En man i 50-årsåldern, försvunnen sedan imorse, eftersöks av polisen.
Foto: Mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Försvunnen man - nu hittad


MANTORP. Den man som tidigare idag anmäldes försvunnen har hittats välbehållen.

Polisen fick ett samtal från en anmälare på Barrskogsvägen i Vikingstad som ska ha träffat på en man som stämde in på det angivna signalementet. Polisen åkte till platsen och kunde där konstatera att det var den eftersökte mannen. Sökinsatsen kunde därmed avbrytas. Mannen är lite frusen men i övrigt oskadd. Polisen har skjutsat hem mannen.

Polisen tackar alla som deltagit i sökinsatsen och särskilt den kvinna som kontaktade polisen efter att hon anträffat mannen.

Bakgrund/tidigare:

En man i 50-årsåldern är försvunnen sedan imorse. Mannen, som bor på ett gruppboende i Linköping och arbetar i Mantorp, dök inte upp på jobbet vid 07.30 som han brukar.

Uppgifter från polisen och Östgötatrafiken tyder på att personen i fråga kan ha blivit avvisad från pendeltåget vid Vikingstad station, vid 7-tiden i morse, på grund av ogiltig resehandling. Mannen är enligt polisen "lindrigt utvecklingsstörd" och kan ha svårt att hitta hem från en okänd plats. Polis och personal på gruppboendet har sökt efter mannen vid bostaden, vid arbetsplatsen i Mantorp, och vid pendeltågsstationen i Vikingstad och Mantorp, men utan lyckat resultat.

Nu ber polisen allmänheten att hålla utkik efter mannen och ber den som har information och eventuella tips att ringa 114 14.

Signalement: 193 cm lång, smal, glasögon, tunnhårig, skäggstubb, mörk Canada Goose-jacka, troligtvis jeans, troligtvis någon huvudbonad, svarta kängor.


Publicerad: 04. januari 2017 13:24
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Östgötatidningen

Startsidan just nu
EFTERTEXTBANNERS