Katrin Berndt kommer till Motala den sjunde september.
Katrin Berndt kommer till Motala den sjunde september.
Foto: Privat
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Katrin föreläser om Youtube


MOTALA. Katrin Berndt i Motala ska föreläsa om hur det är att jobba som youtuber och influencer.

Motalabon Katrin Berndt har över 300 000 prenumeranter på sin youtube- kanal. Hon föreläser på Platensgatan 12 den sjunde september och föreläsningen riktar sig till såväl företag som till privatpersoner.

– Jag ska prata om hur jag kom i gång, hur jag arbetar med sponsorer, hur min inkomst ser ut, hur man bör agera som offentlig person om man har följare i olika åldrar och hur man som förälder kan ha koll på vad som händer på youtube, säger hon.

Katrin Berndt är i dag 23 år. Hon började blogga i sina tidiga tonår, men tyckte att det var roligare, och fick fler följare, genom att fokusera mer på bilder och videobloggande.

– Jag började lägga upp bilder på tumblr och länkade till youtube. Sen blev det bara youtube, säger hon.

I dag arbetar hon heltid med digitala kanaler. Hon är anställd på halvtid som social media manager på Östgöta media och driver en enskild firma under resterande tid som youtuber och influencer. Hon samarbetar med flera företag.

– Youtube har gått i från att vara en plats där man lägger upp kattvideor till en plats där alla unga samlas kring. Vad företag kan använda youtube till är individuellt från företag till företag. Men det är viktigt att inte bara existera där för att existera där, säger hon.


Publicerad: 06. september 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Östgötatidningen

Startsidan just nu
EFTERTEXTBANNERS