Sjöräddningssällskapet Vadstena-Motala gjorde 70 insatser förra året.
Sjöräddningssällskapet Vadstena-Motala gjorde 70 insatser förra året.
Foto: Sjöräddningssällskapet
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Många lyckade räddningsinsatser


Så många insatser gjordes:
  • 2016 – 70 st
  • 2015 - 43 st
  • 2014 - 59 st
  • 2013 - 48 st
  • 2012 - 47 st
  • 2011 - 53 st
  • 2010 - 27 st

*Antal insatser av Sjöräddningssällskapet Vadstena-Motala under de senaste åren.

MOTALA/VADSTENA. Sjöräddningssällskapet Vadstena-Motala har ett intensivt år bakom sig. Aldrig, sedan stationen startades 1999, har så många larm ägt rum som under 2016.

Frivilligorganisationen rapporterar om många lyckade uppdrag och flera nya frivilliga sjöräddare till stationen under förra året. Bland annat berättar Sjöräddningssällskapet på sin hemsida om en insats i januari förra året, då en 14-årig kille på sjön Roxen försvann. Svävaren från Vadstena-Motala var på plats och sökte och kunde hitta pojken och det hela fick ett lyckligt slut.

Insatsen gjorde att man tillsammans med Linköpings Långfärdsskridskoklubb (LLK) såg behovet av en mörker- och värmekamera. Snabbt efter incidenten fick stationen Vadstena-Motala två donationer på fast monterad kamera, varav den ena kommer att placeras på svävaren ”Vadstena Sparbank” och den andra på svävaren i Arkösund. Räddningsutrustningen kommer också att kompletteras med en ny svävartrailer och under året kommer även en annan båttyp att testas, för att se hur den fungerar i Vättern.

I början av året lämnade Erik Molander över Uppsyningsmanstiteln efter tio år på posten, en stationsledning bestående av Håkan Andersson och Michael Fredriksson ansvarar nu för stationen.

 

 


Publicerad: 08. januari 2017 12:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Östgötatidningen

Startsidan just nu
EFTERTEXTBANNERS
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa