Ödeshögs sommarorkester är redo att underhålla.
Ödeshögs sommarorkester är redo att underhålla.
Foto: Pernilla Alsén
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Musikaliskt sommarjobb i Ödeshög

:”En fantastisk möjlighet att få komma ut och spela”ÖDESHÖG. I Ödeshög får några musikaliska ungdomar varje år chansen att sommarjobba som musiker.

Konceptet är det samma som tidigare. Ett antal musicerande ungdomar i Ödeshög får under tre sommarlovsveckor prova på att jobba som musiker och samtidigt underhålla Ödeshögs- , Hästholmenbor och turister.

Östgötatidningen kommer på besök dagen före premiären, då de unga musikerna repeterar på Ödeshögs Kulturskola.

Vid pianot sitter Andreas Nyström som är musikalisk ledare.

– Det här är en fantastisk möjlighet för ungdomarna, att få komma ut och spela och prova på att jobba som musiker, säger Nyström.

Orkesterns repertoar är bred och blandad, berättar han. De spelar både äldre och lite nyare musik, för att det ska passa olika åldrar och olika sorters publik.

Sommarorkestern består i år av 18-årige Hugo Gustavsson, Joel Björklund, 15, Emanuel Martinsson, 14, Martin Persson, 14, och 12-årige Lukas Gustavsson Frisk.

– Jag är taggad, säger Martin Persson.

Nervös inför framträdandena är han inte, de är alla ganska vana från tidigare konserter och musikaler med musikskolan, berättar han.

Fram till och med 7 juli kommer sommarorkestern att framträda, flera gånger om dagen. På förmiddagarna på torget i Ödeshög, efter lunch i Hästholmen och på eftermiddagen på något av kommunens äldreboende.


Sommarorkestern repeterar innan det är dags för framträdande. Foto:Pernilla Alsén
Sommarorkestern repeterar innan det är dags för framträdande. Foto:Pernilla Alsén

Publicerad: 27. juni 2017 02:18
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Östgötatidningen

Startsidan just nu
EFTERTEXTBANNERS