Jessica Karlsson, 24, från Mjölby ska tävla för det svenska landslaget i luftgevär i januari. Foto: Pernilla Alsén

Jessica Karlsson, 24, från Mjölby ska tävla för det svenska landslaget i luftgevär i januari. Foto: Pernilla Alsén

Jessica klar för landslaget

MJÖLBY. Jessica Karlsson från Mjölby är snart inne på sitt tionde år som luftgevärsskytt. Nu laddar hon för landskamp med det svenska landslaget.

Jessica började träna och tävla i luftgevärsskytte som 16-åring och det dröjde inte länge innan framgångarna avlöste varandra. Mjölbyskytten har exempelvis tagit silver med juniorlandslaget i Danmark 2011 och har blivit utsedd till Östergötlands bästa stående skytt alla år mellan 2011 och 2015, utom förra året då hon kom tvåa.

I slutet av november sköt Jessica Karlsson till sig ett brons i SM-tävlingen ”Falling Target” vilket gav henne en plats i landslaget.
– Det känns jättebra och jag är stolt över min prestation och jag vet att det finns mer att ge, säger Jessica och tillägger att hon känner sig mer avslappnad och lugn inför denna landskamp jämfört med förra gången, för fyra år sedan.

I januari bär det av till Ekenäs i Finland där Sverige ska möta Finland och Danmark.

Vad har du för förhoppningar inför tävlingen?
– Jag har inte funderat så mycket på just det, men skulle givetvis vara kul att komma på en bra placering. Jag hoppas på topp tre i seniorklassen.
Om man ska bli en bra skytt krävs vilja, tålamod och fokus, berättar Jessica.
– Och det viktigaste är att man tycker det är roligt. Skytte är ingen lätt sport och det krävs att alla saker stämmer den dagen du skjuter, allt från att ställa sig rätt till att andas rätt och trycka av vid rätt tidpunkt, säger hon.

Jessica Karlsson tränar oftast tre dagar i veckan, två timmar per gång. Just nu ligger det mesta av hennes fokus på den kommande landskampen. Och satsningen på skyttet fortsätter.
– Jag vill satsa på en första plats i Falling Target-SM och komma till final på vanliga SM. Men just nu känner jag att jag har nått mina mål som jag haft och det känns toppen, men det finns lite till att ge.

PERSONLIGT:

Namn: Jessica Karlsson

Ålder: 24år

Bor i: Mjölby

Jobbar som: Elektriker

Familj: Sambo Jonas

Skjutit luftgevär sedan: januari 2007

Publicerad 15 December 2015 16:00