Vi tipsar:

Veckans evenemang

Temadag om lång livslust

Vad: En växande vital generation är på väg att ta plats, med egna krav och tankar kring framtiden. Hur vill vi leva våra liv? Det är temat för ”Lång livslust” som arrangeras i veckan.

Under dagen kan besökarna lyssna till och prata med olika föredragshållare och utställare, exempelvis kring hälsa, träning och resor.

Var: Norrgårdens utbildningscentrum, Mjölby

När: Torsdag 9 november, klockan 13-19

Fullt ös på Bomber Bar

Vad: Det amerikanska bandet First Blood, finska No Second Thought och Motalabanden Arreat Summit och Placing the Blame spelar alla på Bomber Bar på fredag. För den som vill se och höra Placing the Blames är det sista chansen, då bandet ger sin sista spelning någonsin.

Var: Bomber Bar, Motala

När: Fredag 10 november, 20-02

Carl Olof hälsar på i Vadstena

Vad: Koreografen och dansaren Carl Olof Berg längtade efter ett närmare och mer intimt möte med publiken, vilket ledde till hemlånsprojektet ”Hemma hos dig med Carl Olof”. Under hösten turnerar Berg med Riksteatern och i det sammanhanget kommer han till Vadstena för att ge en kortare föreställning.

Var: Vadstena Bibliotek

När: Måndag 6 november, klockan 18

Wolff berättar om Zorn

Vad: Agneta Wolff berättar om konstnären Anders Zorns liv och verk. Föreläsningen är en dell i Skänninge Föreläsningsförenings höstprogram.

Var: Församlingshemmet, Skänninge

När: Torsdag 9 november, klockan 19

Språkcafé på Boxholmsbibblan

Vad: Varje tisdag är det språkcafé på biblioteket i Boxholm, där besökarna fikar och pratar svenska med varandra.

Fler svensktalande, som vill dela med sig av sina språkkunskaper och samtidigt ta chansen att möta nya människor, efterlyses.

Var: Boxholms bibliotekek

När: Tisdag 7 november, klockan 16-17:30

Texasfåglar – inte bara i öknen

Vad: På tisdag hålls ett bildföredrag av Peter Berglin. Han har rest till många platser där han tagit många fina bilder. Nu kommer han till Naturum Tåkern för att visa bilder och berätta om Texas som inte bara är öken.

Var: Naturum Tåkern, Glänås

När: Tisdag 7 november, klockan 19-21

Konstsalong i Kulturskolan

Vad: Ödeshögs konstförening bjuder in till konstsalong. Både proffs och amatörer inbjuds att ställa ut sina verk. Inlämning sker på fredag 10 november mellan klockan 17 och 19.

Var: Kulturskolan, Ödeshög

När: Lördag-söndag, 11-12 november, kl. 10-15

Så minns vi Fogelström

Vad: Författaren Per-Anders Fogelström skulle fyllt 100 år i år. Med anledning av jubileet kommer Kent Josefsson, ordförande i Sällskapet Per-Anders Fogelströms vänner, att hålla ett föredrag om en av landets mest lästa författare.

Efteråt visas filmen ”Sommaren med Monika”, efter en roman av Fogelström och i regi av Ingemar Bergman på Sagabiografen.

Var: Antikvariatet Bokströmmen, Mjölby.

När: Tisdag 7 oktober, klockan17 (Sagabiografen kl. 18:30)

Jazz&tetten och Dennis Österryd

Vad: Naleninspirerad jazz i ny kostym med mycket sväng och glädje utlovas när Jazz&tetten framträder tillsammans med gästsångaren Dennis Österryd.

Var: Kulturakademin, Motala

När: Söndag 12 november, klockan 16

Publicerad 05 November 2017 12:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag