Gott om aktiviteter i kulturhuset

Langhard: "Man får gärna vara med och hjälpa till”

ÖDESHÖG. I september invigdes den nya träffpunkten I Ödeshög, Saga Kulturhus.

Det är keramikern Karin Langhard, Ödeshögsbo sedan drygt 20 år tillbaka, som håller i trådarna. Fastigheten hyr hon av Ödeshögskooperativet och hyr sen i sin tur ut lokaler till olika verksamheter och evenemang.

Det är redan en hel del aktivitet i huset. Minst en gång i veckan visar bioföreningen Tusen och en natt film här och Studieförbundet Vuxenskolan hyr ett rum där de planerar att starta upp coachingträffar för arbetslösa.

Ett par kvällar i veckan håller Karin Langhard och Kerstin Grönvall keramikkurser här och kören Joyvoice håller också till här. Därtill har det arrangerats både yogaträffar, konstutställningar och workshops de senaste månaderna.

Idéerna är många, men tiden räcker inte riktigt till, säger Langhard och berättar att det bland annat finns långt gångna planer på såväl modevisning och målerikurser som teater- och musikevenemang framöver.

– Man får gärna komma med önskemål och säga vad man vill ska hända här. Framför allt får man gärna vara med och engagera sig och hjälpa till, säger hon.

Varje tisdagseftermiddag är kulturhuset öppet, då kan man komma hit och fika, berättar Langhard.

– Jag funderar över att göra något mer, någon aktivitet i samband med tisdagsöppet. Många idéer håller på att forma sig, de är än så länge bara i planeringsstadiet.

Vad tycker du?

Vad skulle du vilja se för aktiviteter i kulturhuset i Ödeshög? Kommentera artikeln nedan eller på vår Facebook.

Publicerad 07 November 2017 06:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag