Så kan Lalandias stugby se ut

MOTALA.  Lalandia vill att anläggningen i Motala ska byggas i samklang med naturen och fungera tillsammans med de som bor och verkar där. Snart ska tankegångarna presenteras.

På Östergötlands byggbranschdag den 23 november i Motala kommer Lalandia att presentera tankarna kring den semesteranläggning de planerar i Motala, med ett stort vattenland, ett upplevelsecenter och omkring 550 semesterbostäder. Men redan nu avslöjar de en del.

– Vi kommer till ett mycket vackert naturområde där människor bor och lever och vår anläggning ska fungera tillsammans med både naturen och de som bor och verkar där, säger Thomas Nielsen, projektdirektör för Motalaprojektet hos Lalandia i ett pressmeddelande.

Han menar på att Lalandia vill använda den unika naturen som finns i området för att skapa en attraktiv anläggning.

– Exempelvis finns det många vackra tallar i området, som vi ska skydda och ta hänsyn till. Och sjöutsikten givetvis, så många som möjligt ska kunna ta del av den.

Det är arkitektbyrån Dorte Mandrup som fått uppdraget att anpassa anläggningen till den känsliga strandmiljön och de har studerat omgivningen och terrängen noggrant.

– Tanken är att man ska få känslan av ett sommarstugeområde som är noga anpassat till landskapet, säger chefsarkitekten Marianne Hansen.

Publicerad 09 November 2017 13:30

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag