Wifolkas toppoäng räckte till seger

Tränaren: "Fantastiskt och mycket imponerande”

MANTORP. Wifolka gymnastikförening från Mantorp stod som stolta segrare efter helgens tävling, Rikscupen 1 (RC1) i Västerås.

RC1 är en tävling där lag från hela landet deltar och denna gång var 53 lag anmälda. Efter kvaltävlingen, där alla lagen möts, läggs poängen samman för grenarna tumbling, trampett och fristående samman. De tio lag med högst poäng går vidare till finaltävlingen.

Wifolkagymnasterna levererade ett fint framträdande i alla tre grenarna i kvalet och fick höga poäng, vilket resulterade i en andraplats i kvalet. I finalen höjde sig laget ytterligare och ökade på sin poäng i samtliga tre grenar. Den höga totalpoängen, 40,4, räckte hela vägen till guldmedalj. Något liknande har aldrig hänt i Wifolkaföreningens historia, berättar tränaren Olivia Pettersson.

– Vi ledare är oerhört stolta över våra gymnaster som lyckats med denna bedrift.

Wifolka GF är en liten förening med träningsförutsättningar som lämnar mycket att önska vad gäller tider och lokaler, poängerar Olivia Pettersson.

– Att laget trots dessa begränsningar hämtar hem guldmedaljen i en sådan här stor tävling tyder på ett stort engagemang och en enorm glädje i gymnastikutövandet. Vad som också är imponerande är lagets förmåga att vässa sitt framträdande och köra ännu bättre i finalen än i kvalet. Fantastiskt och mycket imponerande, avslutar Pettersson.

Publicerad 14 November 2017 14:03

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag