Han är bäst på att driva företag

Hallå där...

Filip Printzell, från Motala, som i helgen utsågs till Sveriges bästa unga nyföretagare.

 Grattis till den fina utmärkelsen, hur känns det?

– Det känns jättebra. Det var hård konkurrens, så jag blev väldigt överraskad. Det här betyder såklart mycket för mig och alla i teamet. Vi har jobbat hårt och det är roligt att det uppmärksammas.

Hur kommer det sig att du är en sådan duktig entreprenör?

– Jag antar att det beror på, att jag är en driven person. Jag lärde mig också mycket när jag drev UF-företag på gymnasiet. Det var även där som jag fick upp ögonen för företagsamhet, innan var jag inne på att bli advokat.

Varför blev det städbranschen?

– Det är tillfälligheter kombinerat med att jag tycker att det är en intressant och växande bransch. Det roligaste är att vi får träffa så många olika människor hela tiden i vår bransch.

Vad har du för framtidsplaner?

– Vi har precis startat upp i Mjölby och där har vi sagt att vi ska utöka till tio nya medarbetare inom ett år. Så det är det vi satsar stenhårt på under den närmsta tiden.

Tävlingen Sveriges bästa unga företagare är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum och Fortnox. Priset delas ut varje år och vinnaren får marknadsföringshjälp till ett värde av 15 000 kronor, ett helårsabonnemang på bokföringstjänster, samt en artikel i Tidningen Starta och Driva Eget.

Publicerad 17 November 2017 10:30