Ny karttjänst ska leda rätt

MJÖLBY. Var ligger närmaste återvinningsstation och motionsspår? Eller behöver någon hjälp att hitta till den omtalade potatisrondellen?

Nu finns Mjölby kommuns digitala karta som en ny tjänst på webben.

– Kartan ger möjlighet att se var vi har vår kommunala service, till exempel förskolor eller motionsspår, säger Fredrik Hellqvist som är kommunens GIS-samordnare.

GIS betyder geografiskt informationssystem och den digitala kartan är uppbyggd i lager, än så länge finns fem stycken; pågående projekt, barn och utbildning, kultur och fritid, boende och miljö och potatisrondellen.

– Jag hoppas att invånarna får nytta av kartan och att de upplever den som lätt att använda. Det finns en teckenförklaring för att tala om vad de olika symbolerna betyder, en funktion för att mäta avstånd, man kan växla mellan karta och flygfoto, söka på adresser och en hel del annat, säger Fredrik Hellqvist.

Varje objekt, exempelvis Lundbybadet, är länkat till hemsidan så att man kan läsa mer om man vill det.

Nu kommer arbetet med att utveckla kartan att fortsätta för att exponera ännu fler objekt inom ramen för kommunens ansvarområden. Tanken är att fler lager ska läggas till efter hand, berättar Hellqvist.

– Vi hade redan tidigare kartor digitala kartor som visade villatomter, skolor, detaljplaner och vilka områden som ingår i kommunens naturvårdprogram. Den nya kartan har fler funktioner och fler objekt inlagda. Jag tror även att kommunens medarbetare kommer att få nytta av den.

Här hittar du kartan.

Publicerad 23 November 2017 06:00