Nu svingar killarna mot segern

MOTALA. De är laget som anser att skratt och rå jargong leder till succé på golfbanan. De är laget som bestämmer klädkod inför tävlingarna. Men framför allt är de laget som består av fyra unga motalatalanger och om drygt en vecka hoppas de stå som segrare när tävlingen Svensk Golf Garmin Tour avgörs i Marocko.

Svensk Golf Garmin Tour är en svensk golftävling som arrangeras av Svensk golf för att skapa härliga golffester och inspirera spelare till bättre golf. Totalt arrangerades 20 deltävlingar på tio olika anlägg-ningar runt om i landet under sommaren 2017. Där det vinnande laget från varje kval gick vidare till se-mifinalen som arrangerades på Ekerum Resort på Öland i september. Från Ekerum kvalade sig sedan fyra lag vidare till finalen som går av stapeln i Marocko den 2 december och för andra året i rad kvalificerade sig motalalaget i succétävlingen och de har siktet inställt på vinst.

– Förra året kom vi fyra. I år är vi revanschsugna och mer taggade på att vinna, säger Philip Johansson.

Motalalaget består av Victor Nyberg, Philip Johansson, Oskar Karlsson och Dennis Fransson. Men det är inte de namn som används ute på banan, åtminstone inte utav lagmedlemmarna själva som menar på att humorn och deras något råa jargong är en av anledningarna till lagets framgång.

– Kärt barn har många namn, skrattar Viktor Nyberg och berättar att han själva går under

smeknamnet Nypa. Philip Johansson är burken, Oskar Karlsson är hästen eller Ogge och Dennis Fransson är Denka.

– Vi driver mycket med varandra på banan och kan ha en ganska rå jargong. Vilket också gör att vi hjälper till att hålla allas humör, tålamod och fokus på topp, säger Philip Johansson

Jag trodde att det var viktigt att vara tyst på golfbanan, stämmer inte det?

– Vi är tysta när någon ska slå, då är det allvar men mellan slagen är vi rappa i käften, säger Dennis Fransson

– Men det gäller ju även att sätta lite press på de andra lagen och att få de nervösa och ur spel, så där-för brukar vi jubla lite extra högt när någon sätter en putt för att de ska veta att nu kommer

motalalaget och de är jävligt vassa, säger Oskar Karlsson och skrattar.

Spelformen som används under touren kallas för texas scramble, där samtliga lagmedlemmar slår ut från tee, laget väljer sedan ut sin bästa boll och fortsätter spelet därifrån. Alla lag måste välja minst fyra utslag av varje av varje lagmedlem under tävlingen.

– Det gäller att tänka taktiskt och utnyttja allas olika styrkor. Ogge är en jävel på att slå långt men är också en skicklig puttare, Denka är bäst under press, Burken är lagets safecard, alltid duktig, och jag är allt i allo, det vill säga att jag är bra på allt men inte bra på det jämt, säger Viktor Nyberg,

– Det finns en anledning till att vi väljer att slå i en viss ordning. Vi har lagt upp en speciell taktik som uppenbarligen fungerar, säger Philip Johansson och fortsätter:

– Vi kan nog ta hem segern i Marocko, men det blir en utmaning eftersom vi aldrig har spelat på banan tidigare

Publicerad 24 November 2017 07:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag