Vi tipsar:

Veckans evenemang

Julmarknad i Folkets Hus

Vad: Årets julmarknad i Motala Folkets hus, som pågår under två dagar, kommer bland annat att innefatta försäljning av olika knallar, lotterier och fiskdamm. Kaffeservering under dagen och Restaurang Skepparpinan kommer att servera julbord.

Var: Folkets hus/Motala CC

När: Lördag-söndag, 2-3 december, kl. 11-16

Julkul i hamnen

Vad: Åk traktor och remmalag eller häst och vagn, besök rimstugan. Luciakandidaterna presenteras, tomtar, glögg, barnkaruseller., djur, korvgrillning, loppis med jultema, chokladhjul, fiskdamm, tipspromenad för barn och vuxna utlovas.

Var: Hamnen, Motala

När: Söndag 3 december, klockan 10-16

Wettergren berättar i Ödeshög

Vad: Peter Wettergren berättar om sin livsresa från uppväxten i Ödeshög till assisterande tränare för svenska herrlandslaget i fotboll. Wettergren, född -68, och har under sin tränarkarriär varit i bland annat hemmaklubben, Ödeshögs IK, Borens IK, Motala AIF och allsvenska IF Elfsborg, där han under flera år jobbade med barndomsvännen Klas Ingesson.

Var: Riddarsalen, Ödeshög

När: Tisdag 28 november, klockan 18-21

Följ med på torsdagsvandring

Vad: Varje vecka har du chansen att följa med på Boxholmskorpens torsdagsvandring. I cirka 3 timmar pågår vandringen, med paus halvvägs för att njuta av naturen och den medhavda matsäcken.

Var: Start vid Folkets Hus, Boxholm

När: Torsdag 30 november, klockan 9

Julmarknad med kakbuffé

Vad: Julmarknad i Boethallen med ett 20-tal marknadsknallar, korvgrillning, lotteri och tomte. Julkaffe med julsmörgås och stor kakbuffé serveras i Bygdegården.

Var: Boethallen & Bygdegården, Boet

När: Lördag 2 december, klockan 13-16

I Cornelis Vreeswijks fotspår

Vad: Premiär för HK – Holmbom & Karlssons föreställning ”Somliga går med trasiga skor” – en musikalisk vandring i Cornelis Vreeswijks fotspår . Vreeswijk, en lysande poet, låtskrivare och en av de största trubadurer vi haft i vårt land, menar duon.

– Med hans sånger och vår berättelse om honom försöker vi komma lite närmare den store konstnären, säger arrangören Jan Holmbom, som också utgör den ena halvan av artistduon.

Bold: Var: Nygatan 9, Boxholm

När: Tisdag 28 november, klockan 19

Julmarknad i hembygdsgården

Vad: Mjölby Hembygdsförening arrangerar en traditionell julmarknad med bland annat försäljning av hantverk, ponnyridning och möjlighet att träffa tomten.

Var: Hembygdsgården, Mjölby

När: Söndag 3 december, klockan 12-17

Jul i Sya hembygdsgård

Vad: Även i Sya hembygdsgård kan man få inspiration och julkänsla. Loppisen är öppen som vanligt och jultomten, som gärna tar emot barnens önskelistor, kommer på besök. Försäljning av lokalproducerade varor, servering med fika och varmkorv.

Var: Hembygdsgården, Sya

När: Söndag 3 december, klockan 13-16

Trio me' Bumba spelar på Zenit

Vad: I hela 60 år har bandet Trio me' Bumba spelat på scener i hela landet. Med hits som ”Spel-Olles gånglåt” och ”Man ska leva för varandra” i bagaget kommer de till Mjölby

Var: Zenit, Mjölby

När: Onsdag 29 november, från klockan 13

HK – Holmbom & Karlsson ger föreställningen ”Somliga går med trasiga skor

HK – Holmbom & Karlsson ger föreställningen ”Somliga går med trasiga skor". Foto: Pressbild

Publicerad 26 November 2017 07:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag