Trångt när "trion" gästade Mjölby

MJÖLBY. Finns det hjärterum finns det... Jo, men det var ganskatrångt i Zenits lokaler när den 60-åriga musikgruppen Trio me' Bumba framträdde i förra veckan.

Den mångåriga orkestern , bestående av Jan-Erik ”Bumba” Lindqvist, Bertil Lindblom och Tommy Wener, bildades redan 1957. I början av 1960-talet slog Trio me' Bumba igenom stort och har sedan dess haft en lång rad hits som exempelvis ”Man ska leva för varandra” och ”Spel-Olles gånglåt”. Trion har spelat och samarbetat med många av landets mest populära artister genom åren; Jerry Williams, Tore Skogman – och The Beatles.

När Trio me' Bumba, som idag består av Jan-Erik Lindqvist och Bertil Lindblom efter att Tommy Wener gått bort, besökte seniorernas mötesplats Zenit i Mjölby blev det publikrekord. 80 personer kom för att lyssna till gamla hits och anekdoter som Lindqvist och Lindblom bjöd på. Extrastolar fick plockas fram och fyllde lokalens båda rum till bredden.

– Det tidigare rekordet var 53 personer, när Maria och Stefan från Titanix var här, berättar Per-Arne Olsson som håller i arrangemangen på Zenit.

Olsson fick själv chansen att gå upp och framföra en låt tillsammans med Trio me' Bumba.

– Det var stort att få sjunga en låt med dem. Totalt orepeterat och utan text körde vi en kanske inte bra, men eventuellt intressant, version av ”Sjömansjul på Hawaii”.

Publiken på Zenit fyllde stolarna till sista plats. Foto: Pernilla Alsén

Publiken på Zenit fyllde stolarna till sista plats. Foto: Pernilla Alsén

Publicerad 30 November 2017 12:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag