Adelia är redo för sitt andra världsmästerskap

Hallå där...

Adelia Pennisi som för andra året i rad är med och representerar Team USA i innebandy VM.

Om en vecka åker du till Slovakien för att tävla i VM, hur känns det?

– Det känns spännande, jag är riktigt laddad. Det är en väldigt häftig känsla att få vara med på ett sånt här stort mästerskap.

Hur kommer det sig att du är med och spelar i Team USA?

– Jag är amerikansk medborgare, något som krävs för att få vara med i laget. Min pappa är amerikan och bor i Monterey i Kalifornien. Men egentligen är det mycket tack vare min mamma som fick nys om laget när hon medverkande som assisterande coach under VM 2011. Hon har alltid pushat och stöttat mig. Hon började skicka träningsvideos på mig till tränaren i det amerikanska landslaget och på den vägen är det.

Du har varit skadedrabbad nu på slutet, är du nervös inför VM?

– Jag är nervös på ett positivt sätt. Jag har haft problem med mitt ena knä och legat hemma med vattenkoppor vilket gjorde att jag har missade en hel del träningar men nu känner jag att jag hittat tillbaka till formen och skadeperioden är inget som bör påverka mitt spel under VM.

Vad tror du om era chanser i VM?

– Då sporten inte alls är lika etablerad i USA och de flesta amerikaner inte ens vet vad innebandy är, så är det svårt att hitta duktiga spelare. I dag har vi lagmedlemmar över hela världen. Men vi blir bättre för varje år så under det här mästerskapet tror jag ändå på oss. Målet är att komma tvåa i gruppspelet och ta oss vidare till åttondelsfinal. Och det tror jag vi kan klara, det är Danmark som kan bli svårslagna i gruppspelet.

Innebandy VM spelas i Bratislava, i Slovakien den 1–9 december. Adelia Pennisi har spelat med Team USA sedan 2015 och det här blir hennes tredje mästerskap. I gruppspelet möter de Thailand, Japan och Danmark.

Publicerad 01 December 2017 15:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag