Vätternrundan släpper podd

Av
Pernilla Alsen

Pernilla Alsen

MOTALA. Vätternrundan har blivit med podcast. Premiärprogrammet i ”Cyklapodden”, som släpptes i veckan, gästas av SVT-profilen Stephan Wilson och slopestyle-stjärnan Martin Söderström.

– Det här är ett nytt sätt för oss att nå ännu fler cyklister och ett sätt att se till att de är både förberedda och inspirerade när de kommer till Motala, säger Vätternrundans marknadschef Ulrika Smith Svenstedt.

Allt fler cyklar, vilket inte minst visar sig under Cykelveckan i Motala varje sommar dit närmare 40 000 cyklister anmäler sig till något av loppen.

Sedan tidigare ligger Vätternrundan bakom tidningen Cykla och webbsajten Cykla.se och nu tillkommer alltså ”Cyklapodden” som ytterligare kanal.

Podden, som kommmer ut en gång i månaden, kommer bland annat att handla om cykling i stort och hur man kan förbereda sig inför de olika loppen. Funktionärer, nybörjare, kändisar, elitcyklister och veteraner kommer att dyka upp som gäster.

– Vi vill inspirera folk att både cykla och motionera. Podcast är ett medium i tiden, så det känns naturligt att vi nu även finns med där, säger Smith Svenstedt.

Programledare är Pierre Henriksson, som också är redaktör för tidningen Cykla.

Publicerad 02 December 2017 12:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag