Vi tipsar:

Veckans evenemang

Julmarknad och gospel

Vad: I helgen arrangeras den årliga julmarknaden i Mantorp, med hantverk och hembakat, chokladhjul och besök av tomten. I samband med julmarknaden kommer kören Vifolka Gospel att ge två konserter i Kyrkans Hus. Intäkterna från konserten går till Svenska kyrkans insamlingsprojekt ”Julkampanjen”, för barns rättigheter världen över.

Var: Häradsvägen (med omnejd), Mantorp

När: Lördag 9 december, kl. 15-17:30 Konserterna i Kyrkans Hus börjar kl. 17 och 19

Julmarknad i Skänninge

Vad: Nästa helg kan du förhoppningsvis få en god dos julstämning genom att besöka julmarknaden i Skänninge. Bakom arrangemanget står föreningen S:ta Ingrids Gille och besökarna kan vänta sig så väl hantverksförsäljning och lotterier som kaffe- och glöggservering.

Var: Rådhuset, Skänninge

När: Lördag 9 december, klockan 10-16

Örnens dag vid Tåkern

Vad: När isen börjar lägga sig samlas havsörnar från när och fjärran för att kalasa på fisk och simfåglar som trängs ihop i vakarna. När detta fenomen inträffar beror på vädret. I vilket fall firas Örnens dag nästa helg, med guide i tornet och guidad tur på temat Örn.

Var: Naturum Tåkern, Glänås

När: Lördag 9 december, klockan 10-16

Vadstenaskola firar 50 år

Vad: Petrus Magni skola firar 50 år. Det gör man genom att bjuda in till öppet hus i skolans lokaler. Besökarna kommer bland kunna ta del av filmvisning, fotografier och fika.

Var: Petrus Magni skola, Vadstena

När: Fredag 8 december, klockan 8-12

Festligt Nobelfirande i Boxholm

Vad: Var med och fira årets Nobelpristagare, Kazuo Ishiguro. Besökarna uppmanas klä sig högtidligt. Mingel, musik av musikskolans stråkkvartett och uppläsning av Jan Holmbom utlovas.

Var: Biblioteket, Boxholm

När: Fredag 8 december, klockan 12:30-14

Stämbandet ger julkonsert

Vad: Hör Kören Stämbandet sjunga in julen. Kören ger två julkonserter nästa lördag. Gästartist är Janne Johansson på dragspel och pianist är Eva Karlsson-Laudon .

Var: Mjölby kyrka

När: Lördag 9 december, klockan 15 och 18

Adventskonsert i Heda

Vad: Linköpingskören Chorus Lin har under flera år besökt Heda kyrka för att ge sin adventskonsert. Till helgen är det dags igen för en stämningsfull musikstund i adventstid.

Chorus Lin, som bildades 1984, är en blandad kör som till stor del utgörs av studenter och före detta sådana.

Var: Heda kyrka

När: Lördag 9 december, klockan 18

Dansa till Donnez

Vad: På fredag kan du ta dig en svängom – eller fler – i Kvarnparken. Det är det flitigt turnerande Skånebandet Donnez som spelar upp till dans.

Var: Kvarnparken, Mjölby

När: Fredag 8 december, klockan 21-01

Ekman och Edholm till Motala

Vad: Stella är en arbetslös skådespelerska som under en provspelning träffar Viktor, en höjdare inom reklamfilm och bestämmer sig för att kidnappa honom. Det är upptakten till komedin ”Han ska bli min!” med skådespelarna Sanna Ekman och Rafael Edholm.

Var: Folkets Hus/Motala CC

När: Lördag 9 december, klockan 19

Publicerad 03 December 2017 06:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag