Skänkta klappar som värmer

MANTORP/MJÖLBY. Ett av alla insamlingsprojekt som pågår inför julen står Axplocket i Mantorp för, där man samlar in julklappar till behövande i Estland.

Axplocket är en loppis som drivs av Elimkyrkan i Mantorp. Här har man under en längre tid skickat hjälpsändningar till Estland med omnejd. Flera gånger per år körs en lastbil med möbler, kläder eller andra nyttoprylar till grannlandet i öst.

– Vi har en säker källa på plats, som ser till att det vi skickar hamnar där det behövs, berätta Gunvor Gransö som tillsammans med maken Ingemar tillhör eldsjälarna som jobbar ideellt med Axplocket och kyrkans välgörenhetsprojekt.

Under några veckor har man samlat in julklappar som i veckan ska köras över till Estland. Ett par hundra paket, märkta med kön och ungefärlig ålder.

– Vi behöver aldrig tigga någonting, det bara kommer, säger Gunvor och syftar på såväl de årliga julklappsinsamlingarna som kläd- och möbelinsamlingarna.

I Mjölby jobbar Angelika Sjöö och Jenny Landqvist intensivt med Facebookgruppen ”Julhjälpen i Mjölby, Skänninge och Mantorp”, där man samlar in julklappar efter önskningar från familjer som har det tufft ekonomiskt.

Efterlysningarna läggs ut i gruppen, där någon av de cirka 1500 medlemmarna kan skriva vad man kan och vill bidra med. Förra året hjälpte man ett 60-tal familjer med julklappar i år ser det ut att bli över 70. Insamlingen pågår fram till 18 december.

Axplockets insamling pågår till på lördag, 9 december, och Julhjälpens till 18 december.

Förra året samlade Angelika Sjöö ihop alla julklappar hemma i lägenheten, i år fungerar Fitness 4You som

Förra året samlade Angelika Sjöö ihop alla julklappar hemma i lägenheten, i år fungerar Fitness 4You som "sambandscentral".

Publicerad 05 December 2017 12:18