Vi tipsar:

Veckans evenemang

Julstämning med Saltblandning

Vad: Damkören Saltblandning fortsätter sin årliga tradition, att bjuda på stämningsfull julmusik strax innan jul. Kören kommer att ge två konserter i Mjölby kyrka under lördagen. Förmusiken står spelande bröderna Patrik och Henrik Karlsson, på piano respektive bas.

Var: Mjölby kyrka

När: Lördag 16 december, klockan 15 och 17:30

Anders Ekborg till Klockrike

Vad: Skådespelaren, sångaren och musikalartisten Anders Ekborg kommer till Klockrike med ”En Stilla Jul”. Med sig har han gitarristen Bengt Magnusson, pianisten Stefan Nilsson och en stråkensemble. Insläpp från klockan 18:30

Var: Klockrike kyrka

När: Torsdag 14 december, klockan 19:30

Seegers spelar i Boxholm

Vad: Countryartisten Doug Seegers kommer till Boxholm med sin föreställning ”Give it away Christmas tour”. Seegers blev känd för den svenska publiken genom sin medverkan i tv-programmet Jills Veranda. Då levde han som hemlös gatumusiker i Nashville, numera försörjer han sig som musiker och gör många spelningar runt om i Sverige. Konserten görs till förmån för gatubarn i Uganda.

Var: Folkets Hus, Boxholm

När: Onsdag 13 december, klockan 19

Gospelkonsert i Stora Åby

Vad: Julmusik med gospel-touch kan du uppleva på söndag i Stora Åby kyrka utanför Ödeshög. Det är Ödehögskören NOVA Gospel som bjuder på svängig julgospel med kören, solister, kompband och brass. Fri entré, men kollekt kommer att tas upp till julinsamlingen.

Var: Stora Åby kyrka, Ödeshög

När: Söndag 17 december, klockan 18

Beastie girl till Bomber Bar

Vad: Beastie girl står på scen och står för musiken på Bomber Bar på lördag. Bandet består av Ellinor Asp, Linda Gustafsson and Sophie Conte som utlovar en mix av ”de bästa klassiska rock- och hårdrockslåtarna”.

Var: Bomber Bar, Motala

När: Lördag 16 december, klockan 20-02

Luciakonsert i Klosterkyrkan

Vad: Kören från Vadstena Sång- och Pianoakademi bjuder på luciakonsert i Klosterkyrkan. Anna-Carin Strand är dirigent. Fri entré.

Var: Vadstena Klosterkyrka

När: Tisdag 12 december, klockan 19

Sångarbrödernas julkonsert

Vad: Sångarbröderna i Boxholm sjunger in julen i Ekeby kyrka. Manskören bjuder på en traditionell julkonsert kryddad med ”sångarbrödska” egenheter under en knapp timme.

Publiken kan vänta sig allt från klassiska julörhängen till allsång. Fri entré, men en valfri kollekt till Unicefs arbete för alla barn kommer att tas upp.

Var: Ekeby kyrka

När: Måndag 11 december, klockan 19

Jakten på den försvunna julvisan

Vad: Tomtenissarna Lotta och Nella möts på tomteskolan för att bli riktiga tomtar. Det sista provet är att hitta alla julvisorna. Musikteatern ”Jakten på den försvunna julvisan” rekommenderas för barn mellan 2 och 9 år.

Var: Biografen, Skänninge

När: Lördag 16 december, klockan 14

Tomteparad på stan

Vad: Söndagsöppet i Vadstena. Barnen får träffa tomten i tomtestugan på Stora Torget, lämna in din önskelista så kanske du får en present. Mopedparaden med tomtar startar klockan 13. Butikerna har öppet mellan klockan 12 och 15.

Var: Centrum, Vadstena

När: Söndag 17 december, klockan 12-15.

Publicerad 10 December 2017 12:00