Diggiloo tillbaka i Motala

MOTALA. 2018 års Diggiloo-turné är spikad. Nu är det klart att showpaketet kommer tillbaka till Motala i sommar.

Vadstena slott var under många år ett självklart stopp på turnén men på grund av den trasiga klaffbron valde arrangören att förra sommaren flytta föreställningen till Råssnäs i Motala. Och efter fjolårets succé återvänder nu Diggiloo till staden. Det är den sextonde gången i ordningen som showpaketet ger sig ut i landet och nästa år har de ovanligt många debutanter med på turnén som Ola Salo, Kamferdrops och Ida Redig.

– Nu känns det plötsligt som rätt år, just för att de förklarade att de förnyar konceptet med mycket nya artister och en lite ny känsla, säga Ola Salo till TT.

Men det blir även ett gäng veteraner också som Charlotte Perrelli och Tommy Nilsson.

Melodifestivalprogramledaren och artisten David Lindgren är också något av en Diggiloo-veteran och nästa år kommer han dessutom att få en större roll då han tar över efter Lasse Holm som showens ledare.

– Det växte fram i somras och efter ett par gig kom Lasse fram till mig och sa ”David, äntligen har jag hittat min ersättare”. Det kändes jättehäftigt, säger David Lindgren till TT.

Diggiloo har premiär i Malmö den 4 juli nästa år och lördagen den 11 augusti kommer de till Motala. På turnén medverkar också Christer Björkman, Mariette, Mendez och Marika Carlsson.

Publicerad 11 December 2017 09:45