Ing-Marie Åström, Lennart Johansson, Erik Henriksson och Lisbet Rydell är halva skådespelarstyrkan. Saknas på bilden gör Mikael Fors, Tarja Nilsson , Amanda Hellman och Tommy Eklund. Foto: Pernilla Alsén

Ing-Marie Åström, Lennart Johansson, Erik Henriksson och Lisbet Rydell är halva skådespelarstyrkan. Saknas på bilden gör Mikael Fors, Tarja Nilsson , Amanda Hellman och Tommy Eklund. Foto: Pernilla Alsén

Skänningerevyn fortsätter på inslaget spår

”Vi tycker det här är skitkul!”

Av
Pernilla Alsen

Pernilla Alsen

TEATER. I helgen är det premiär för tionde upplagan av Skänningerevyn. I år har gänget bakom slagit in på dansbandsspåret.

Scenen är den samma och några av skådespelarna likaså. När Lions i Skänninge för tionde gången sätter upp revy finns tre riktiga veteraner med.
Har varit med från start
Erik Henriksson, Lisbeth Rydell och Lennart Johansson har funnits med som aktörer från start.
– Vi tycker att det här är skitkul, säger Johansson som förklaring till varför de hållit på så länge.
1996 sattes första föreställningen upp och under några år var det en årligt återkommande tradition. På senare år har man nöjt sig med att köra revyn vartannat år.
– Vi behöver tiden emallan för att hitta suget igen, säger Lisbeth som både är skådespelare och regissör till "Danzbandzpåret" som revyn heter.
– Ja, och publiken också. Det får inte bli för ofta. Man får ofta frågor om när vi ska köra igen, berättar Ing-Marie Åström som vid vårt besök är iklädd en mycket kort röd skinnkjol, solglasögon och en rufsigt rockig frisyr.
Brud från Stockholm
Hon agerar "Stockholmsbruden" i föreställningen – bland annat. Alla åtta skådespelare som medverkar hinner med att gestalta många olika figurer under de många nummer som ingår i föreställningen. Här utlovas både lokala skämt och mer allmänna för att det även ska passa den publik som inte bor på orten.
– I år är det lite annorlunda. Visserligen är det lösnummer, men det finns ändå en röd tråd och en sammanhållande handling, mer som en fars, berättar regissör Rydell.
Handlingen utspelar sig på ett stadshotell och här dyker många färgstarka karaktärer upp. Bland annat lär publiken få se herrarna Henriksson och Johansson som bilmekaniker i paljettprydda overaller. Det ryktas om att det är någon form av audition på gång.
Revyn kommer att spelas vid sju tillfällen mellan 18 mars och 3 april.

Ing-Marie Åström som

Ing-Marie Åström som "Stockholmsbrud". Foto: Pernilla Alsén

Revyn

Revyn "Danzbandszpåret" innehåller en hel del sång och dans. Här är det Lennart Johansson och Erik Henriksson som tar ton i paljettprydda meckar-overaller. Foto: Pernilla Alsén

Publicerad 08 March 2011 08:43