Toa(t)app vanligaste misstaget

”Förr använde man bara mobilen till att prata i”

Av
Pernilla Alsen

Pernilla Alsen

HOPPSAN. Har du tappat din mobil i toalettstolen någon gång? I så fall är du inte ensam om den pinsamma fadäsen.

Varje år tappar hundratals svenskar sin mobiltelefon i toaletten.
En förstörd mobiltelefon är den vanligaste drulleskadan tätt följd av trasiga eller borttappade glasögon och förstörda bärbara datorer. Det visar siffror från försäkringsbolaget Trygg-Hansa som har kartlagt omkring 30 000 så kallade drulleskador under det senaste året.

Vad många kanske inte känner till är att man kan få ersättning för sin mobil eller sin dator, även om man "klantat sig" ordentligt. De flesta försäkringsbolag erbjuder någon form av tilläggsförsäkring, ofta kallad "drulleförsäkring".
Bara till Trygg-Hansa anmäler över 400 personer till Trygg-Hansa att deras mobiltelefon oavsiktligt hamnat i toaletten. De flesta av dessa är smarta telefoner och i de flesta fall är det en vuxen person tappat sin telefon i samband med toalettbesöket. En tredjedel av skadorna står de små för, ofta är det ett litet barn som kastat ner luren i toaletten.
– Vi tror tyvärr att denna trend kommer att öka med tiden, eftersom man kan anta att många personer i högre utsträckning har med sig telefonen på toaletten ju smartare telefonerna blir. När man bara använde mobilen till att prata i var det väl inte lika stor poäng att ta med den på toan som när man kan jobba på den, uppdatera Facebook eller spela spel samtidigt, säger Håkan Franzén.


Publicerad 23 April 2012 12:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag