Cecilia Möller (t.v.) gör många olika sorters fotojobb. Nyligen tog hon pressbilderna till tv-programmet ”Sommar med Ernst”	Foto: TV4

Cecilia Möller (t.v.) gör många olika sorters fotojobb. Nyligen tog hon pressbilderna till tv-programmet ”Sommar med Ernst” Foto: TV4

Full fart framåt i karriären för Mantorpsfotograf

Av
Pernilla Alsen

Pernilla Alsen

Cecilia Möller från Mantorp har fått en ordentlig skjuts i karriären som frilansfotograf de senaste åren. Nyligen tillbringade hon en dag med Ernst Kirchsteiger och hans tv-team för att ta bilder inför nya säsongen av "Sommar med Ernst".

Fotografen Cecilia Möllers uppdragsgivare är till största delen tidningar för vilka hon tar bilder till mat-, inrednings- och livstilsreportage. Hennes bilder har vid det här laget sålts till 25 olika magasin och tidskrifter i hela Norden och hon har gjort flera resor till USA där hon har haft fotouppdrag.
Nu när TV4-programmet ?Sommar med Ernst? drar igång igen är det med Cecilia Möllers bilder som serien ska marknadsföras, hon har nämligen tagit pressbilderna på Ernst Kirchsteiger inför årets säsong.
– Fotograferingen var härlig som tusan! Ernst själv är en väldigt varm och lättsam person, att hitta en kontakt med honom vid fotograferingen var enkelt. Vi hade jäkligt kul!
Cecilia Möller gillar alla uppdrag som hon tar sig an, försäkrar hon.
– Ja, annars skulle jag tacka nej. Men för mig känns variation viktigt. Fota mat eller interiör som är stilla eller fånga känslor och personer på bild. Eller bara dokumentera min vardag till bloggen. Oavsett vad jag gör så gillar jag att jobba med tanken av en historia bakom. Det är inte alltid det fungerar, men att bara ha det i bakhuvudet hjälper mig i min estetik.
Både frilanstillvaron och fotobranschen kan vara tuff, men Cecilia har just nu mycket att göra. Hon är dock lite hemlighetsfull när det gäller framtiden.
– Ja, den är svår att säga så mycket om just nu, men det jag gör just nu funkar uppenbarligen väldigt bra. Jag kommer jobba mer för TV4, göra reportage, resa mer till USA och ta det som känns rätt i magen. Det är en hel del grejer som ligger i luften men inte är klara än. men som kommer bli det inom kort. Om de sakerna klaffar kan det ta mig på en väldigt spännande resa karriärsmässigt.


Det är Cecilia Möller från Mantorp som fotat de senaste pressbilderna på Ernst Kirchsteiger. Foto: Cecilia möller/TV4

Det är Cecilia Möller från Mantorp som fotat de senaste pressbilderna på Ernst Kirchsteiger. Foto: Cecilia möller/TV4

Publicerad 14 June 2013 12:00