Fortsatta framgångar för Mjölbys skyttar

Av
INSÄNT

PISTOLSKYTTE. Mjölby Pistolklubbs skyttar har de senaste månaderna erövrat ett stort antal medaljer. Vid nationella Pistol-SM i Sunne blev juniorerna Alexander Johansson och Simon Vall svenska mästare i precisionsskjutning i klassen Lag Juniorer.
Dessutom blev Alexander vid samma tävling i juniorklassen individuell svensk mästare i ”Militär snabbmatch”, silvermedaljör i precisionsskjutning samt bronsmedaljör i fältskjutning. Med sin tredjeplacering i fältskjutning blev han även uttagen till juniorlandslaget vid årets Nordiska Mästerskap i Fältskjutning som arrangeras av Danmark i september.

Ytterligare medaljer erövrades av Mjölbyskyttar vid Östgötamästerskapen i precisionsskjutning. Alexander Johansson tog guld i juniorklassen med 468 poäng. Roger Johansson tog två guld i vapengrupperna C och B med 475 p, resp. 469 p, samt en silver i vapengrupp
A med 467p.
Även guldmedaljerna i lag tog Mjölby PK med lagmedlemmarna Göran, Roger och Alexander, alla med efternamnet Johansson, med totalt 980 poäng.

Som inte detta vore nog, var utdelningen vid Skyttesportförbundets Svenska Mästerskap givande för klubben. Roger erövrade två silvermedaljer, en i klassen Fripistol H-45 med 539 p, samma poäng som ettan men med mindre antal tior,
samt en i klassen Luftpistol H-45 med 380 p.
Alexander erövrade silver i klassen Standardpistol Juniorer med 521 p.

  • Berätta för våra läsare om din förenings framgångar.
    Mejla oss på: redaktion@ostgotatidningen.se

Publicerad 28 August 2015 17:00