Victors vandring närmar sig målet

PÅ VANDRING. Innan sommaren berättade Östgötatidningen om Victor Jinnevång, 26, som bestämt sig för att gå hela vägen från Norrköping till spanska Finisterra. Nu har klarat tre fjärdedelar av den långa vandringen.

Syftet är att samla in pengar till ”Here 4U”, en ideell förening som jobbar med ungas trygghet i skolan och i samhället. Detta är något Victor, som själv haft en trasslig uppväxt, brinner för.
– Jag vill ge något tillbaka till de unga, säger Victor som i dag lever ett ordnat liv.
I början av maj gav han sig i väg och när vi i veckan fick kontakt med Victor närmade han sig den spanska gränsen. Omkring 270 mil är avklarade och ungefär 100 mil återstår. Vandringen genom Europa har gett många minnen och nya bekantskaper, berättar Victor.
– Jag träffar människor varje dag som sticker ut på ett eller annat sätt, det som jag regerade på i början har nu blivit normalt. Bland har jag träffat annat en kille som springer ett maraton om dagen mellan Le-Puy-En-Valley till Santiago, en total sträcka på 150 mil, för att värma upp inför fyra öken-ultramaraton.

Insamlingen då – hur går den?

– Det går bra, jag har samlat in 53 000 kronor så här långt.
Även en del utmaningar har hand stött på längs vägen.
– Att gå ensam i långa perioder är det tyngsta. Det kroppsliga kommer man ifrån ganska fort men ensamheten äter upp en tillslut. Även alla språkbarriärer gör att ensamheten bli än större.

När vi träffade Victor i maj på hans tredje vandringsdag var han i Väderstadtrakten, mellan Mjölby och Ödeshög.

När vi träffade Victor i maj på hans tredje vandringsdag var han i Väderstadtrakten, mellan Mjölby och Ödeshög.

Vill du följa Victors vandring?

Kolla in Facebooksidan ”Everystepcounts.se” och Instagramkontot ”Every step counts 2016”.

Publicerad 19 August 2016 07:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag