Till Peters julfirande är alla välkomna

MJÖLBY. Ingen som inte vill ska behöva sitta ensam på julafton. Det menar Peter Martini som arrangerar ett julfirande som är öppet för alla.

Tanken kom redan förra året, berättar Peter Martini från Mjölby. När julafton kom var julfirandet redan avklarat för hans del, då delar av familjen var iväg på resa under juldagarna.
– Jag tänkte att man borde göra något vettigt av den här dagen, säger han.
I år gör han slag i saken. Peter, som är engagerad i fotbollsföreningen Mjölby Turabdin FC, kommer att hålla klubbens lokal på Södra Strandvägen (f.d. Länkarna) öppen mellan klockan 13 och 22 på julafton.
– Jag kommer inte att kunna stå och laga mat, men kaffe, julsmörgås, gröt och lite annat kommer det att finnas, lovar Peter som menar att initiativet rimmar väl med Turabdins sociala engagemang och arbete utanför fotbollsplanen.

Förhoppningen, berättar han, är att alla som vill ska känna sig välkomna, oavsett anledning.
– Jag vill avdramatisera det där lite. Många sitter kanske ensamma, i alla fall delar av dagen. Men som sagt alla är välkomna, man kan komma ensam, i par eller flera stycken.

Peter Martini har fått många positiva reaktioner på Facebook, där han bland annat efterfrågat om det finns några som kan tänka sig att baka eller göra lite extra julmat som de vill dela med sig av.
– Responsen jag fått hade jag inte riktigt räknat med, säger Peter som också fått napp hos flera matbutiker och hjälporganisationer som kommer att bidra, med mat, engångsprylar och julklappar.
Det svåra är att veta hur många som kommer, menar han.
– Det kan komma fem, kanske femtio eller hundra under dagen. Men kommer det bara en enda person är det liksom värt det, tänker jag.

Publicerad 08 December 2016 08:26

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag