Fritidsgårdar tilldelas pengar

Av
Pernilla Alsen

Pernilla Alsen

MJÖLBY/MANTORP. Föreningen för Östergötlands barn (FÖB) uppmärksammar fritidsgårdarna i Mjölby och Mantorp genom att ge dem 10 000 kr vardera att använda i sin verksamhet.
Pengarna kommer bland annat från ”Vinterkonserten 2016”, dessutom väljer många att ge ett ekonomiskt bidrag till FÖB vid exempelvis uppvaktningar och begravningar.
– Vi har fått in mycket pengar och vår ambition är att alla pengar ska ut till våra barn och ungdomar i Mjölby kommun. Vi i styrelsen tycker att det är trevligt om det kommer många till del och fritidsgårdarna i vårt distrikt gör ett fantastiskt arbete med våra kids, säger Anna Frey som är ordförande för FÖB Mjölby Vifolkas lokalavdelning.
Hon berättar också att föreningen kommer att fortsätta att samarbeta med diakonin i Mjölby och Mantorp, där man hjälper många barnfamiljer, och planerar även för ytterligare en konsert med Kevin Lehnberg framöver.
– Det blir för femte året och vi är så stolta över att få den möjligheten. Publiken har stöttat den konserten varje år och vi har fått in närmare 20 000 kr under åren, berättar Anna Frey.

Publicerad 04 January 2017 06:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag