Rekordmånga tomter såldes i Mjölby

Av
Pernilla Alsen

Pernilla Alsen

MJÖLBY. Rekordmånga villatomter såldes i Mjölby kommun förra året. 56 tomter fick nya ägare, vilket är det högsta antalet under 2000-talet.

Ovanligt många tomter släpptes till försäljning förra året samtidigt som efterfrågan på tomter i kommunen är stor. Flest tomter, 35 stycken, såldes i Mjölby, 18 i Mantorp och 3 i Skänninge. I dagsläget finns endast 9 lediga tomter i kommunen och mycket tyder på att försäljningen i år kan bli ännu högre än förra året, då 63 tomter redan är reserverade och betald handpenning för.

Det höga trycket på villatomtsförsäljningen har inneburit att personalstyrkan på kommunens byggnadskontor har fått förstärkas för att hinna med alla ansökningar om bygglov.
– Det är fantastiskt roligt att så många köper villatomt och investerar i en framtid i kommunen, säger Cecilia Burenby (S), kommunstyrelsens ordförande i en kommentar.
Trots att rekordmånga villatomter har sålts har kommunens tomtkö fortsatt att växa under året.
– Därför släpper vi 50 nya tomter under 2017. Det blir nya tomter på Carlslund och Sörby i Mjölby samt på Hattorp i Skänninge, berättar Cecilia Burenby.

Publicerad 10 January 2017 14:02