Bortblåsta pengar återfanns

Veronica: "Trodde inte sånt hände idag..."

VADSTENA. När Veronica Fjerdingby Trøen från Vadstena var på väg hem från ett ärende på stan blev hon plötsligt flera hundra kronor fattigare.

– Jag hade mobilen i bakfickan och tog ut den när jag skulle sätta mig i bilen. Vad jag inte visste var att jag lagt en 200- och en 500-lapp i samma ficka, berättar hon.
När Veronica kom hem och upptäckte pengaförlusten förstod hon att sedlarna måste ha lämnat fickan när hon satte sig i bilen. Hon vände tillbaka till platsen där bilen parkerats tidigare, strax bakom Posten i Vadstena.
– Jag var så ledsen att jag nästan började gråta, säger hon om de tappade pengarna.
Tillbaka på parkeringen får hon syn på 200-lappen som virvlar omkring på andra sidan gatan och lyckades, trots den hårda vinden, fånga upp den.
– Jag fortsatte åt samma håll, jag följde vinden, och letade under bilar och överallt men hittade inte femhundringen, konstaterar Veronica.

Under letandet mötte hon paret Yvonne och Eje Ottosson som började hjälpa till att leta, men någonstans där gav Veronica upp hoppet. Det ”blåste halv storm ute”, som hon uttrycker det.
Väl hemma igen blev hon uppringd av Yvonne som tillsammans med Eje hade fortsatt att leta. Inne på gården, vid en av Postens garageportar, låg femhundringen.
– Jag blev så glad att tårarna nästan förvandlades till glädjetårar, ler Veronica.Hon medger att hon innan telefonsamtalet inte hyst några större förhoppningar om att få tillbaka sina pengar.
– Nej, jag trodde inte sånt hände idag, trodde ingen skulle vara så snäll, säger Veronica och berättar att Yvonne och Eje fått en bukett blommor och en ask choklad som tack för hjälpen.

Publicerad 17 March 2017 06:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag